Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 29.9.2011

“Kukákat” helyezhetnek el Marosvásárhelyen fölösleges, de használható tárgyainknak

Te jártál már úgy, hogy összegyűlt egy adag fölösleges, de használható holmid, és nem tudtad, hova vidd őket? Marosvásárhelyen nemrégiben született egy kezdeményezés, amelyet ha az önkormányzat elfogad, külön erre a célra állíthatnak fel tárolókat a város különböző pontjain.

Monica Simionescu, a projekt kezdeményezője hétfőn nyújtotta be a polgármesteri hivatalhoz a tervet tartalmazó kérvényt, amely szerint a szelektív hulladékgyűjtők mellett vagy hipermarketek, iskolák, stb. környékén lehetne felállítani ezeket a tárolókat. Ide dobhatnánk be fölöslegessé vált ruháinkat, könyveinket vagy egyéb tárgyakat, amelyeket majd önkéntesek osztanának szét a rászorulók között.

Megkeresésünkre Monica Simionescu elmondta, hogy már kapott visszajelzést a polgármesteri hivataltól, van érdeklődés részükről, a többi majd egy beszélgetés után elválik. Tárgyal ugyanakkor egy egyesülettel is, akiknek megvan a megfelelő infrastruktúrája – hogy kivel, azt még nem szerette volna nyilvánosságra hozni.

Simionescu azt is közölte: szeretnék, ha legalább egy, akár másodkézből származó fémtárolót beszerezne az önkormányzat is, mivel ezen a ponton elakadhat a projekt. Az összegyűlt holmikat árvaházakban, öregotthonokban, hajléktalanok és alacsony jövedelmű családok között osztanák szét. Ha megvalósul, első ilyen megoldás lenne az országban, és remélhetőleg más városokban is követni fogják a példát.

Címkék: , ,

2 hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: juhí
    Közzétéve: 29.9.2011, 12:13 pm

    Hajrá! Én már gyűjtöm is a dolgokat. Remek ötlet.

  2. A hozzászólás szerzője: Grinpisz Józsika
    Közzétéve: 3.10.2011, 2:22 pm

    Haha. Aztán majd külön rendőrséget kell létrehozni azok ellen, akik jól kifosztják a tárolókat, és az ócskapiacon árulják majd. Lehet hogy éppen az fogja megvenni, aki kidobta. Fogjátok már fel végre, ez Románia.

Szólj hozzá!