Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 31.8.2011

Kórházhajó lesz a Rainbow Warriorból

Fotó: uomoplanetario/flickr.com

Megérkezett Bangladesbe a Rainbow Warrior II, a Greenpeace egykori tüntetéseken bevetett hajója, ahol kórházhajóvá alakítják át. A járművet a környezetvédő szervezet a Friendship bangladesi civil szervezetnek adományozta, amely “lebegő kórházak” kialakítására szakosodott.

A második Rainbow Warrior elsősegélyeket szállít majd a legkiszolgáltatottabb közösségekhez, akik nemcsak rossz körülmények között élnek, de a klímaváltozás hatásait is elszenvedik. A háromárbocos szkúner a bengáli nyelven szivárványt jelentő Rongdhonu nevet kapta.

A hajó működése alatt körbeutazta a földet, ezt a fedélzeten 88 ország zászlaja bizonyítja. Gibraltárnál elállta az orosz bálnavadász flotta útját, Mururoánál a francia nukleáris kísérletek ellen tüntetett, és megállított számos szenet és pálmaolajat szállító hajót. Elszállította a csöpp Rongelap sziget sugárfertőszött lakosságát, humanitárius segítséget nyújtott a 2004-es indiai-óceáni cunami áldozatainak, és segített a különböző olajszennyezések eltakarításában.

A Greenpeace nemrégiben egy harmadik Rainbow Warriort szerzett be, amely októberben csatlakozik a szervezet flottájához.

Forrás: The Guardian

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!