Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 27.8.2011

Borbély a Félszigeten: járjon együtt a szórakozás és környezettudatosság

Szokásához híven az idei Félszigetre is ellátogatott Borbély László környezetvédelmi miniszter, aki a bejárattól az Umbrela Verde szervezet zöld ernyői alatt vonult a szervezet sátráig. Itt nyilatkozott a sajtónak, majd résztvett az általuk szervezett tevékenységekben is, miközben azzal viccelődött, hogy a Félszigeten mindig nagyon népszerű, ha éppen ingyen sört csapol.

Borbély elmondta, még mindig nagy rajongója a fesztiválnak a kezdetek óta, és mindig azon van, hogy a szórakozás közepette egy kis környezetvédelmet is az emberek tudatába csempésszen. Akár úgy is, hogy – mint az elmúlt két évben – szemetet, söröspoharakat gyűjtsenek a fesztiválozók, versenyszerűen, apró jutalmakért.

Borbély közben a szórakozásból is kivette a részét, pólót festett és „szemétfát” díszített, azaz üres sörösbádogokkal és poharakkal aggatott tele egy, erre a célra felállított fára. A zöld üzeneteket tartalmazó puzzle-falra azt írta: a 21. század vagy az egészséges környezet évszázada lesz, vagy nem lesz, ugyanis úgy gondolja, ebben az időintervallumban biztosan számíthatunk nagyobb katasztrófákra, hacsak nem teszünk valamit ennek megakadályozására.

A miniszterrel együtt a Tuborg romániai elnöke, Hezy Ovadia is eljött, akivel közösen idén ismét megszervezésre kerül a Románia zöld fővárosa verseny. A tavalyi első kiadásban tíz város jelentkezett, a címet pedig Brassó nyerte el. Idén arra számítanak, hogy a lakosságszám szerint felállított három külön kategóriába többen neveznek, év végén pedig eldől, hogy 2011-ben melyik város bizonyult a legzöldebbnek.

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!