Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 25.8.2011

Halássz akár tolószékből!

A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezete augusztus 26-án, 10 órai kezdettel halászversenyt szervez a szécsenyi Nagy Hal kft. által fenntartott halastavaknál. A benevezők „különleges” versenyen mérhetik össze tehetségüket és ügyességüket – ez azt jelenti, csupán sérültek nevezhetnek be a próbákra, hiszen a versenyt a fogyatékkal élőknek szervezik meg minden évben.

B.D.T.

Mindenki, amit fogott, hazaviheti, amennyiben a zsákmány mérete megfelelő. Ezen felül a sérült versenyzők kapnak egy-egy apró figyelmességet is részvételi díjként, de az igazi díj a verseny és a mulatság maga. Három kategóriában – női, férfi, gyermek – az első helyezettek egy-egy kupát is kapnak teljesítményük elismeréseként – tudtuk meg Fikó Csabától, a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének elnökétől.

A versenyt már 2002 óta minden évben megszervezik. Tavaly több mint száz résztvevő jött el, amelyből 60-an voltak a sérültek, a többiek a kísérők. Idén is már összesen 97-en jelentkeztek, hogy jönnének – mondta el a TOTB-nek a szervezet elnöke.

A Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének öt rámpás autója van, amellyel kerekesszékes sérülteket tudnak szállítani; Gyergyószentmiklósról, Székelyudvarhelyről, Parajdról, Szovátáról, Székelykeresztúrról, Tusnádfürdőről is fuvaroznak versenyzőket a helyszínre. Persze olyan is van, aki megoldja magának a szállítást – magyarázta Fikó.

A versenyzőknek a szükséges energiát a helyszínen készített gulyással és ásványvízzel probálják pótolni a szervezők. Jelentkezés és további információk a 0745-506813 telefonszámon.


A képek az előző évi versenyen készültek (a Hargita Megyei Mozgássérültek Szervezetének fotói)

Címkék: , , , , , ,

Egy hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: ismi
    Közzétéve: 25.8.2011, 3:31 pm

    Azok inkább horgászbotoknak tűnnek, nem halászhálónak :). A horgászat és a halászat között lényeges különbség van.

Szólj hozzá!