Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 23.8.2011

A biciklizés jót tesz a gazdaságnak, és csökkenti az elhalálozási rátát

3 milliárd fontot termel az Egyesült Királyság gazdaságának a kerékpározás – állítja a London School of Economics egy most megjelent tanulmányban. A városi kerékpár-kölcsönzés bevezetése Barcelonában pedig évi tucatnyi halálesetet előz meg egy British Medical Journalban megjelent jelentés szerint.

Tavaly több mint egymillió brit kezdett el biciklizni, így a brit bringások száma immár eléri a 13 milliót. 2010-ben 28 százalékkal több kerékpárt adtak el Nagy-Britanniában, mint 2009-ben. 3,7 millió biciklit adtak el összesen, a brit gyáraknak ebből 51 millió fontnyi bevétele volt. Tavaly a kerékpár-tulajdonosok 1,5 milliárd fontot költöttek a kerékpárokra, és további 850 millió fontot különböző kiegészítőkre, alkatrészekre. Ez alapján kijelenthető, a kerékpáripar 2,9 milliárd fontos forgalmat bonyolít le évente.

De nemcsak a kerékpárgyártás és –forgalmazás teremt gazdasági értéktöbbletet. Több mint 23 ezer brit dolgozik a kerékpáriparban, összesen több mint 600 millió fonttal járulva hozzá az állami bevételekhez különböző illetékek és adók formájában.

A kerékpározás növekvő népszerűségéhez Nagy-Britanniában hozzájárulhatott az üzemanyagár-növekedés, a környezetért való felelősségvállalás, illetve a közelgő olimpiai játékok is. Ha 2015-ig 20 százalékkal nő a kerékpározók aránya, többmillió fontot sprólolhat Nagy-Britannia a gépkocsiforgalom, szennyezési ráták és egészségügyi kiadások csökkenésén.

Míg egy átlagos biciklihasználó évi 7,4 napot vesz ki betegszabadságként, a nem biciklizők közt ez 8,7 napra nő. Tehát a biciklisek közel 128 millió fontot spórolnak meg azáltal, hogy kevesebbet hiányoznak a munkahelyükről és többet dolgoznak – a következő 10 évben ez az összeg 2 milliárd fontra emelkedhet.

A tanulmány következtetését üdvözölte a nagy-britanniai kerékpáros sportot összefogó British Cycling szövetség is. Minél többen pattannak biciklire, mérhető jótékony hatása van ennek az egyénre, a családjára, a munkaadójára, a környezetre és az egész gazdaságra.

Egy tanulmány, amely Barcelonában a bike sharing, azaz a városi szintű biciklibérlő rendszer hosszú távú hatásait elemezte, arra a következtetésre jutott, a biciklikölcsönzés beindulása a katalán fővárosban évente tucatnyi halálesetet előzhet meg.

Barcelona 2007-ben indította el a Bicing programot. Két évvel később több mint 180 ezer barcelonai polgár pattant két kerékre, a város teljes lakosságának 11 százaléka. A programban résztvevők nagy része korábban nem biciklizett. A tanulmány ez alapján azt vizsgálta, milyen hatása van a gépkocsivezetésről a biciklizésre való áttérésnek a közegészségügyi mutatók alakulására.

Figyelembe vették a fizikai aktivitás pozitív hozadékai mellett a balesetnek vagy légszennyezésnek való kitettséget is. Azt a következtetést vonták le, a biciklizésből eredő, megnövekedett balesetveszély és légszennyezésből eredő egészségkárosodás ellenére a fizikai aktivitás pozitív hatásai egyensúlyba billentették a mérleget, sőt, csökken ily módon az elhalálozási arány. A biciklizés”nettó haszna” akkor is kimutatható volt, ha próbáltak egyéb tényezőket is figyelembe venni, például: nem biztos, hogy mindenki a gépkocsivezetésről tért át a biciklizésre, lehet egyesek előtte a tömegközlekedést használták, így őket nem kellene belevenni a mintába.

Forrás: BBC, good.is

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!