Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 23.8.2011

Veszélyeztetett fajokra mutat egy új Android-alkalmazás

Szomorú, de mégis érdekes: az amerikai Biodiverzitás Központ által létrehozott Android-alkalmazással néhány kattintás segítségével meg lehet nézni, hogy a területen, ahol éppen tartózkodunk, milyen veszélyeztetett fajok élnek.

A Species Finder (Fajkereső) alkalmazás adatbázisában több mint 1000 állat- és növényfaj található. Az okostelefon GPS-e beméri a tartózkodási pontunkat, majd összeállítja a listát az ott élő fajokról (egyelőre csak az Egyesült Államok területén). Az alkalmazás ismeretterjesztésre és a veszélyeztetett élőlények helyzetének tudatosítására egyaránt megfelel, ugyanis a lista információkat közöl mind a fajokról, mind arról, hogy hogyan lehetne segíteni rajtuk.

A Biodiverzitás Központ vezetője úgy nyilatkozott, ez az egyedi alkalmazás közelebb hozza majd az Android-felhasználókat és a veszélyeztetett fajokat, illetve segít a biodiverzitás és a vadvilág megismerésében. “Nem számít, hogy a természetért rajongó gyerek, ritka madarakat megfigyelni vágyó madarász, vagy csak egy helyi értékeket megismerni akaró turista vagy, az információk ott lesznek néhány billentyűnyomásnyira” – tette hozzá.

Forrás: TreeHugger

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!