Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 29.7.2011

Ökoiskola lesz egy magyarországi tanintézményből

Teljesen átalakul a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Harsányban található Hunyadi Mátyás Általános Iskola és Napköziotthonos Óvoda, a diákok szeptemberben már egy úgynevezett ökoiskolában tanulhatnak, ahol előtérbe helyezik a természet és a hagyomány értékeinek megismerését.

A polgármester nyilatkozata szerint az épületet akadálymentessé teszik, abban liftet alakítanak ki, az iskola mellé pedig a megújuló energiák megismerése és felhasználása jegyében egy úgynevezett energiaudvar épül mini naperőművel. Új, modern számítástechnikai tantermet, valamint egy nyelvi labort hoznak létre, s a diákok digitális, interaktív táblák segítségével kaphatnak széles körű ismereteket nyújtó képzést.

Beszámolt arról, hogy az úgynevezett ökoiskola-program előtérbe helyezi a természet és a hagyomány értékeinek megismertetését, az egészséges, sportos életmódra való nevelést. A harsányi Méhészmadár Erdei Iskola és Kalandpark az oktatás színterévé, a tanrend szerves részévé válik. Ezzel párhuzamosan az iskola új tanulószobai rendszert alakított ki, amely lehetőséget ad arra, hogy a gyermekek a tanórákat követően hasznosan tölthessék el az idejüket.

Forrás: MTI

Címkék: ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!