Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 15.6.2011

Olajgyűjtést, pataktakarítást és újabb Nemere Útja-tábort szervez a Zöld Nap Egyesület

Ne öntsd a lefolyóba a használt étolajat, inkább gyűjtsd külön! Hamarosan megszabadulhatsz a hulladéktól, ha Kovászna vagy Hargita megye Nagy Olajgyűjtésben résztvevő településein élsz. Újabb gyűjtést szerveznek civil szervezetek ezúttal hét településen: Kézdivásárhelyen, Sepsiszentgyörgyön, Baróton, Gyergyószentmiklóson, Székelyudvarhelyen, Székelykeresztúron és Csíkszeredában június 25-én.

Egyelőre a Zöld Nap Egyesület által szervezett kézdivásárhelyi akció pontos időpontja és részletei ismertek: 11 és 14 óra között két helyszínen, a sportcsarnok és a Millenium park előtti standokon lehet leadni a használt étolajat, elemeket, illetve CD-ket és DVD-ket.

A Zöld Nap Egyesület következő nyári programja a Feketeügy folyó felső folyásának megtisztítása július 1-3. között. “Szívesen várjuk mindazokat erre a hétvégére, akik szeretnének egy tisztább, élhetőbb és egészségesebb környezetet maguk körül, és hajlandóak cselekedni is ennek érdekében” – írják a szervezők a felhívásban. Étkezést biztosítanak, helyszín: Nyújtód és a gelencei letérő közötti szakasz. A résztvevők június 29-ig, a zoldnapegyesulet@gmail.com e-mail címen vagy a 0745-112059 telefonszámon jelentkezhetnek.

Ugyancsak várják a jelentkezőket a Nemere Útja zöldút kijelölésére szervezett, sorban már a harmadik táborba, amelyet július 9-10. között tartanak. A kerékpáros önkénteseknek a zöld út következő szakasza mentén kell többek között jelzéseket festeniük, azaz a Kézdivásárhely-Imecsfalva-Székelypetőfalva-Székelytamásfalva-Szörcse-Orbaitelek-Cófalva-Lécfalca-Kézdimárkosfalva-Kézdimartonfalva-Hatolyka-Szentkatolna útvonalon.

Várják az önkénteseket Erdély egész területéről vagy akár máshonnan is. A résztvevőknek csupán az utazásukat kell megoldaniuk Kézdivásárhelyig, illetve legyen náluk hálózsák, izolír és kerékpár.

Eddig két tábort tartottak, és sikerült az esős időjárás ellenére elvégezni az eddigi útszakaszok kijelölését. A kirándulások alkalmával GPS méréseket is készítettek, információs táblákat helyeztek el.

Az elszállásolást iskolákban/iskolaudvaron oldják meg, a szervezők biztosítják az élelmet. Esténként előadások, gitárest, közös éneklés lesz. Az előző két táborban készült fényképek alapján is látszik, jó buli a Nemere Útja-projekt: nézd meg a papolci tábor galériáját az egyesület Facebook-oldalán!

Címkék: , , , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!