Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 20.3.2011

Minden elvárást fölülmúlt a kilencedik Nagy olaj- és hulladékgyűjtés Csíkszeredában


Fotók: Zöld Székelyföld Egyesület

Március 19-én négy óra alatt 735 liter használt étolaj gyűlt össze Csíkszeredában a Zöld SzékelyFöld Egyesület kilencedik alkalommal megszervezett akcióján.

Az elmúlt két évben folyamatos fejlődésen ment keresztül a program, fokozatosan növekedtek a begyűjtött hulladéktípusok, szaporodtak a programban résztvevő települések, viszont ezzel párhuzamosan egyre aktívabb lett Csíkszereda lakossága. Nagyon örvendetes dolog, hogy egyre szélesebb réteg kapcsolódik be, egyre többen látják fontosnak közvetlen környezetünk védelmét, és ez megerősít abban bennünket, hogy igenis, jó úton járunk – áll az egyesület közleményében.

Március 19-én négy óra alatt 735 liter olaj gyűlt össze Csíkszeredában, amely, ha nem is olyan sokkal, de fölülmúlta az eddigi eredményeket. (2010. december 18. – 478,32 liter, 2010. szeptember 18. – 430 liter, 2010. május 15. – 720 liter, 2010. február 20. – 520 liter, 2009. október 24. – 350 liter, 2009. július 4. – 230 liter, 2009. április 4. – 240 liter, 2009. január 10. – 50 liter).


Egy másik fontos eredmény, hogy a legutóbbi 30 kilogramm lejárt szavatosságú gyógyszerhez képest ez alkalommal 61 kg-ot adott le Csíkszereda lakossága. A két utolsó gyűjtéshez viszonyítva pedig 84 személlyel többen vettek részt a programban (329-en).

“A program sikeressége azonban nem csak a szervező egyesületen, valamint a lakosság hozzáállásán múlik. Az elmúlt időszakban adománygyűjtő programunk révén számos kis és nagy céggel kerültünk kapcsolatba, és rá kellett ébredjünk, hogy teljesen más világ az, amiben mi dolgozunk, amelyben egy kis szervezet szava adott esetben többet ér, mint egy cégképviselőé. Ebben az érdekes üzleti világban sikerült az ügy érdekében megnyerni a székelyudvarhelyi Eco Trend-Europa Kft-t, az Ave Huron Kft-t, valamint a helyi önkormányzatot, köszönet nekük.

A begyűjtött hulladékmennyiségek növekedésével egyre nagyobb szerep hárult az Ave-ra, mely több gépjármű, begyűjtő edény, valamint számos alkalmazott bevonásával sikeresen biztosítani tudta, hogy megfelelő körülmények, zökkenőmentesen lehessen lebonyolítani a programot” – értékelték közleményükben a szervezők.

A következő Nagy olaj- és hulladékgyűjtésre tervek szerint június folyamán kerül sor.

Forrás: sajtóközlemény

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!