Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 16.3.2011

Civil tiltakozási akció a Vasutasok parkjának bezárása és tönkretétele ellen

Március 16-án 13 órára tiltakozási akciót hirdettek a kolozsvári civilek a Vasutasok parkjánál. A tiltakozás a Facebook-on indult a tegnapi hír nyomán, miszerint a parkban elkezdődtek a munkálatok és több fát már ki is vágtak.

Mint ahogyan tegnap arról beszámoltunk, a parkot új bérlő, a CFR 1907 futballklub adminisztrálja, amely elrendelte a területen levő fák ezekben a napokban történő kivágását, mert egy új sportpálya-komplexumot szeretne építtetni. Ennek eredményeként drasztikusan korlátozódik a nagyközönségnek a parkhoz való ingyenes és szabad hozzáférési joga.

A terület lezárása, a fák kivágása és a sportpálya-komplexum létesítése illegális, mivel az általános városrendezési tervben a Vasutasok parkja a lakosság által szabadon használható zöldövezetként szerepel. A Vasutasok parkja a Néptanács általi 416/10.01.1989-es határozat kibocsátása óta a Román Vasúttársaság vagyonát képezi. A parkot Pászkány Árpád, a CFR 1907 futballklub tulajdonosa vette koncesszióba.

A civil társdalom felszólítja a kolozsvári helyi hatóságokat, hogy azonnal lépjen közbe és állítsa le az illegális parkrombolást, érvénytelenítse a nagyközönségnek a parkból való kitiltására vonatkozó határozatot és vállalja át a park kezelését annak érdekében, hogy ennek felújítása és üzemeltetése a közösség érdekeit szolgálja.

Több infó:
http://www.facebook.com/#!/profile.php?id=100002175174657

Kapcsolat :
parculferoviarilorcluj@gmail.com

Címkék: , , , , ,

2 hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: NitRo
    Közzétéve: 16.3.2011, 3:26 pm

    A CFR focicsapat hivatalos közleménye: http://www.cfr1907.ro/ro/stiri/1772/comunicat/

  2. A hozzászólás szerzője: Rendőri segítséggel jutottak be a tiltakozók a Vasutasok parkjába » Think Outside The Box
    Közzétéve: 16.3.2011, 5:57 pm

    […] a márciusi napsütésben a kolozsvári Vasutasok parkja lelakatolt bejáratánál: a Facebookon, civil kezdeményezésként szerveződött tiltakozás célja a park lerombolásának megakadályozása. A tiltakozás annak a tegnap felröppent, a helyi […]

Szólj hozzá!