Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 25.2.2011

Luxus minimális energiafogyasztással?

A szingapúri Cluny House luxusotthon megálmodója a ház minden kis zugában felhasználta a természet adta lehetőségeket és az építkezésben egy sor zöld technológiát hasznosított. Az eredmény: energiatakarékos luxus, a fenntartható építkezés, természet és magasfokú tervezés harmóniája.

A luxusotthon szíve a nyílt terekkel és zöld tetőkkel övezett medence, pontosabban tavacska. Ez nemcsak dekoratív, hanem a ház hűtéséhez, szellőzéséhez is hozzájárul, akárcsak a növények, amelyekkel a tetőket teleültették.

Maga a ház újrahasznosított indiai tölgyből és fahulladékból előállított épületfákból épült. A hatalmas nyílt terek részei a strukturális tervezésnek. Az otthon “agya” az EIB System (az épületgépészeti funkciókat összehangoló elektromos vezérlés), de “szíve” kétségtelenül a napelemes rendszer, amely az épület energiaellátását nagymértékben biztosítja.

Forrás: Inhabitat

Címkék: , , ,

4 hozzászólás

 1. A hozzászólás szerzője: dinnye
  Közzétéve: 25.2.2011, 2:07 pm

  Ez a cikk ennyi?

 2. A hozzászólás szerzője: dinnye
  Közzétéve: 25.2.2011, 2:08 pm

  Elég lett volna egy linket kitenni… vagy egy keresőszócskát, amire a google kidobja a képet

 3. A hozzászólás szerzője: judith
  Közzétéve: 26.2.2011, 2:15 pm

  Azt hiszem jo ha ilyen forditasokat is lat az ember fia, de meg jobb lenne a zold teknologia helyi alkalmazasaibol szemelgetni… biztosan van, vagy nem?

  Mas tajak szepek, de fontos lenne a nagyszeru helyi adottsagokat latni felhasznalasban (inkabb). Es igen, a tobbi olvashato a neten is es fordithato mar ha eppen kell.

 4. A hozzászólás szerzője: zierka
  Közzétéve: 2.3.2011, 7:47 pm

  http://greenpolis.wordpress.com/2011/02/25/zold-luxus-szingapurbol/

Szólj hozzá!