Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 30.12.2010

A TOTB-re mutató vicces keresőszavak 2010-ben

Él egy kedves szokás a bloggerek körében: sokan év végén toplistákat közölnek a blogjukra érkezett furcsa vagy érthetetlen keresőkifejezésekkel. A TOTB ugyan több, mint blog, de a szokást mi is felvesszük.

2010-ben sok komoly és kevésbé komoly keresőszóval találtatok meg minket. Az érthető, listavezető kifejezések között olyanok szerepelnek, mint a fülbemászó, a pró és kontra, a mexikói-öböl vagy az év fája. Ezek mellett rengeteg olyan szóval vetődtetek hozzánk, amelyekről sohasem írtunk, vagy egyszerűen csak viccesek. Ezekből válogattunk most.

Ereszd el a hajamat

A Ne moss hajat, megtisztul magától! című cikkünk a valaha legnézettebb anyag a TOTB-n, ehhez pedig az is hozzájárult, hogy naponta több olyan keresőszóval is érkeztek hozzánk olvasók, amelyek a hajmosásra utalnak. Következzenek az érdekesebb kifejezések:

két hétig nincs hajmosás; nem mosok hajat, viszket haj; mennyi idönként mosak hajat; két hajmosás között; zsíros haj nem akarok hajat mosni; újra a saját hajam; megmostam a hajam; hogy kell hosszú hajat mosni?; mikor mossak hajat; a hajhab utan hajat kell mosni?; mosd ki ecetes vizzel a hajad; ma mossak hajat?

A gugli monnyon le

Ide azokat a kifejezéseket válogattuk be, amelyek valóban egy TOTB-s cikkre mutatnak, viszont a guglizó valószínűleg nem azt találta, amit keresett. Keresőszavak, kommentárral:

roland zongora – Nem vagyunk hangszerbolt, ezért a kereső a Hét romániai hős… című cikkünkhöz érkezett.
az élet szép – Benigni filmje helyett egy Caveman-bejegyzést olvashatott.
izmos férfiak – Az illető valószínűleg képeket keresett. Átfedés figyelhető meg a “hogy kerültél ezzel ide” kategóriával, hiszen erőltetve (googleban a kifejezés mellé a think szót biggyesztve) is csak a Védett fajok rovat jön be.
harisnya női lábon – A szexis fehérneműk rajongója nálunk a Budapesti Tavaszi Fesztivál egyik kiállított tárgyába ütközött.
olcsó vékonyszálú cigi – Ha hiszitek, ha nem, ez is a hajmosásra mutat. Nem csempészünk.
harghitai prostitualtak – A prostitúció legalizálásáról szóló vitánkhoz vezetett ez a kifejezés, bár sejtésünk szerint valami konkrétabbat szeretett volna az illető.
a vak murmutér – Így, névelővel valószínűleg Parti Nagy Lajos kötetét kereste az illető, helyette a Védett fajok rovat földikutyáról szóló cikkét olvashatta el.
erdélyi nők ismerkednének – Reméljük, az illető bírja a „tipikus erdélyi értelmiségi nőket”, hiszen a TOTB-n csak a Vesztes csatám a szépségápolással című publicisztika körül kialakult vitát kínálhattuk neki.

Szar ügy/de jó neked

Ez igazából csak kekeckedés, a keresőszavak többségéről érthető, hogy hozzánk vezetett. Megfogalmazásuk miatt kívánkoznak ide; kifejezéstől függően valamelyik fenti reakciót válthatják ki.

zajos a szomszéd; a székelyek nagy része nem tud románul; román vagyok; épitkezünk; benzinbe víz; létezik részeges box; autóban zene bömböl; csótány éjszaka az emberre támad

Hát téged ki küldött?

Miért keres valaki ilyenekre, vagy hogy jutott ezzel hozzánk?

jutub; ingyen szexelek szex hirdetések; ha megvan érdemes hajat festeni; mi ez; 1199-i emberek; ember tragédiája – az ember konyhájában; 10 100 mit jelent; felment project; olaszországban lévő ékszer kereskedés; mikiegeres hátizsák; o [sic!]; de [sic!]; és az abszolút kedvenc: vidámparki használt elefánt

Bekérdező

Az ember felteszi a kérdést a keresőnek, aztán pisloghat, hogy az mit válaszol neki.

milyen szinu a voroshangya? egy bulira hogy csináljam meg a hajam? mennyi a zöldparadicsom? mire jó a szilvalekvár? létezik e másik ember? milyen vallasu silye lorand?

Címkék: , , , ,

3 hozzászólás

 1. A hozzászólás szerzője: Silye Lóránd
  Közzétéve: 30.12.2010, 8:07 pm

  “milyen vallasu silye lorand?”
  :))

 2. A hozzászólás szerzője: czycza
  Közzétéve: 10.1.2011, 5:04 pm

  Ez nagggyon jó volt 🙂

Szólj hozzá!