Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 29.12.2010

Hargitafürdő környezeti szennyezettségét taglaló cikkért Bányai János-díj

2010-ben a Márton Ernő (BBTE végzős diákja) és dr. Márton István (genfi, kolozsvári egyetemi oktató) székelyudvarhelyi szerzőpáros kapta a Bányai János-díjat, a sajtóban sikeresen közzétett (Transindex, Székelyhon, Duna Tv), szakmailag megalapozott munkásságukért, amelyben a téli síparadicsom, Hargitafürdő, környezeti szennyezettségét és veszélyforrásait taglalják.

A szerzőpáros írása (A hargitai fenyveserdő aljában: bányászati veszélyforrások Hargitafürdőn) a Think Oustide The Box Reply rovatában olvasható.

A díjat a Székelyföldön tevékenykedő geológusok közhasznú tudományos tevékenységének méltatására és elismerésére alapította a Kliwalab Egyesület. A díj egyúttal főhajtás a geológus Bányai János munkássága előtt, aki úgy alkotott szakmailag is maradandót, hogy egy percig sem tévesztette szem elől Székelyföld felemelkedésének célját. Szakmai alázattal, anyagi források árnyékában is kitartott a végeken. Az 1000 RON értékű díj éves rendszerességgel kerül kiosztásra, szakmai és médiamonitoring alapján.

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!