Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 28.10.2010

XII-ik Székelyföldi Geológus Találkozó – Dénes István emlékkonferencia

2010. október 29-31-én, Baróton, az egykor virágzó erdővidéki szénbányászat központjában tartják a XII. Székelyföldi Geológus Találkozót.

A találkozó céljai: fórumot teremteni a székelyföldi és az innen elszármazott, illetve a magyarországi és más államokbeli magyar szakembereknek a találkozásra és tapasztalatcserére; lehetőséget kínálni a Székelyföld geológiájával is foglalkozó szakembereknek munkásságuk bemutatására; alkalmat adni a fiatal, kezdő szaktársaknak a bemutatkozásra, ismerkedésre; előmozdítani a kapcsolatépítést kutatócsoportok, szakterületek (pld. közép- és általános iskolákban földrajz tantárgyat oktató pedagógusok) között.

A találkozó házigazdája a baróti „Elveszett Világ” Természetvédelmi, Turista és Barlangász Egyesület. Az egyesület hivatalos felügyelője 2004-től a Vargyas-szoros Természetvédelmi Területnek, illetve több más erdővidéki természetvédelmi területre és objektumra felügyel, illetve védi az Erdővidéken létező védett növényeket és állatokat (pl. az erdőfülei Kankóskert nárciszai, kökörcsin, kockás liliom, pünkösdi rózsa, denevérek, stb.)

A rendezvénysorozat keretében emléktúrát szerveznek (Vargyas – Vargyas-szoros), megnyitnak egy kőzet- és ásványkiállítást az Erdővidék Múzeumában, előadások és tudományos dolgozatok bemutatása, illetve könyvismertető is lesz.

Címkék: , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!