Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 30.9.2010

LiveStrong Day: a rák ellen harcolók és túlélők napja


A Temerarii (Vakmerők) klubja

Október 2. a rákot túlélt emberek napja. A Livestrong Day elsősorban a világon élő 28 millió rákos beteget szólítja meg, és a hétszeres Tour de France-győztes Lance Armstrong “újjászületése”, 1996. október 2. óta ünneplik. A Livestrong Day üzenete, hogy erő, bátorság és méltóság révén sikerülhet szembeszállni a halálos kórral, és túlélni a rákot. A romániai Little People Egyesület és a Temerarii (Vakmerők) klub (a rákot túlélő fiatalok közössége) a világnap alkalmából különböző rendezvényeket szervez Kolozsváron és Bukarestben.

Pénteken, október 1-jén 100 önkéntes és egy szakcég segítségével újrarendezik a bukaresti Alexandru Trestioreanu Onkológiai Intézet előtti zöldövezetet. Október 2-3-án a Vakmerők klubja és a szervezet önkéntesei jótékonysági gyűjtést szerveznek a kolozsvári Julius Mallban, illetve a bukaresti Baneasa Shopping Cityben. Bárki támogathatja célkitűzéseiket egy sárga, ”Temerarii stiu ca se poate – Poti Si Tu!” (A Vakmerők tudják, hogy lehet – neked is sikerül!) feliratú karkötő megvásárlásával. A befolyt összegből a iasi-i Szent Mária Kórház játszó- és terápiás szobáját újítják fel.

A nemzetközi LiveStrong Day idei kampányvideója

A kolozsvári közönség emellett megtekintheti az onkológiai intézetben kezelt gyerekek alkotásaiból a MOL és a Közösségért Alapítvány támogatásával létrejött kiállítást is. Lesz arcfestés, süti és léggömb, jól fogsz te is szórakozni – ígérik a szervezők.

A Little People és Vakmerő gyerekek indította el a Poti si tu! (Sikerülni fog!) kampányt Romániában, melynek keretében a rákot túlélő vagy a betegséggel küzdő tinédzserek, fiatalok sorstársaikat keresték fel az ország onkológiai intézeteiben. Beszélgetnek velük, megpróbálják meggyőzni őket arról, hogy nekik is sikerülhet. A kampány weboldalán, illetve YouTube-on meghallgathatóak a fiatalok tanúságtételei a betegség legyőzéséről.

További információ: >> The Little People
>> Poti Si Tu! (Sikerülni fog!)
>> A Little People Facebook-oldala
>> Könnyek nélkül nem megy – tinédzserek a rák ellen (Katie Rizvivel Fülöp Noémi beszélgetett) >>

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!