Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 28.9.2010

Több mint 150 ezer önkéntes a Let’s Do It, Romanián

Fotó: HÁRIT sajtóiroda

A szervezők becslése szerint több mint 150 ezren csatlakoztak szeptember 25-én a Let’s Do It, Romania mozgalomhoz. Az első eredmények szerint országos szinten Brassó vezet 15 ezer önkéntessel, Kolozs megyében 13 ezren, Bukarestben és Ilfov megyében 11 ezren csatlakoztak. Az éllovasok közé tartozik Arges és Máramaros megye 10 ezer körüli létszámmal.

A romániai sztárok sem maradtak ki az akcióból: a Holograf együttes például Sinaián gyűjtötte a hulladékot, Leonard Doroftei világbajnok sportoló Prahova megyében vett részt a szemét összeszedésében.

Eddigi összesítés szerint mintegy 187 ezer zsák szemetet sikerült összegyűjteni. Végleges eredmény azután lesz, miután a szemét elszállításáért felelős vállalatok az összes zsákot begyűjtik.

Ha valami zavar, lehet ellene tenni, légy te a mozgatórugója a változásnak, amire vágysz – ez volt a fő üzenete a Let`s Do It, Romania! akciónak. A szervezők szerint sikerült a közös cél érdekében rengeteg embert mozgósítani, és megmutatni, mindenki hozzájárulása számít. A Let`s Do It, Romania! nem ért véget szeptember 25-én; a következő szakaszban követik a megtisztított területek sorsát, illetve lobbi- és tanácsadói feladatokat vállalnak a szervezők. Szeptember 25. csak az első lépés afelé, hogy Romániában is hatékony, megfelelő hulladékgazdálkodási rendszer alakuljon ki.

Forrás: letsdoitromania.ro

Címkék: , , , ,

2 hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: huni
    Közzétéve: 28.9.2010, 8:59 pm

    Nagyon jo, hogy vannak ilyen mozgalmak, ra is fer erre az orszagra, hogy valaki vegre felebredjen es tegyen is valamit. De a legnagyobb baj az emberek mentalitasaval van, hiszen a legtobb embernek termeszetes, hogy barmit kidobjon az auto ablakan. Masreszt meg az eredmeny szerint nem nagyon tettek tonkre magukat a resztvevok, hiszen egy ember valamivel tobb mint egy zsak szemetet gyujtott ossze, de csak igy tovabb, lesz ez meg jobb is

  2. A hozzászólás szerzője: Noémi
    Közzétéve: 29.9.2010, 12:29 pm

    Nagyon jó hallani, hogy végre Romániában is van ilyen mozgalom, jó tudni, hogy sok gyerek is résztvesz, végre gyakorlatiasan tanulhatnak környezettudatos viselkedést!!

Szólj hozzá!