Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 27.9.2010

Vásárolj helyi terméket! De mi is az? [kampányvideó]

Elkészült a Zöld Nap Egyesület “Vásárolj helyi terméket” kampányának bemutató videója. A filmben 21 háromszéki civil szervezet képviselője szólal meg, és ajánlja a nézők figyelmébe a tudatos vásárlók elveit. A kézdivásárhelyi környezetvédő egyesület a Zöld Erdély Egyesület Környezettudatos vásárló-kampányához csatlakozva készítette el kampányfilmjét.

A hivatalos kampánybemutatót szeptember 30-án, a vállalkozóknak szervezett, társadalmi felelősségvállalásról szóló kerekasztal-megbeszélésen tartják.

Egyelőre az angol verziót töltötték föl a YouTube-ra, de természetesen román nyelven is feliratozzák majd a videót, tudtuk meg Ráduly Attila elnöktől. A filmet iskolákban, helyi televízióban, közösségi oldalakon népszerűsítik. A kampány több elemből áll össze, lesz még további három találkozó vállalkozókkal Kovászna megye városaiban, szerveznek figyelemfelkeltő happeninget is. A kampány apropóján különböző reklámhordozók, pólók és matricák is készülnek, amelyből önköltségi áron rendelhet az, aki támogatja a helyi termékek vásárlását.

Címkék: , , ,

15 hozzászólás

 1. A hozzászólás szerzője: Attila
  Közzétéve: 27.9.2010, 2:04 pm

  Atyaúristen milyen gagyi.

 2. A hozzászólás szerzője: a nagyvilágban angolul...
  Közzétéve: 27.9.2010, 2:12 pm

  … csak helyesen! 🙂 kellene, de minek, Józsi bácsinak mindegy

 3. A hozzászólás szerzője: beginner
  Közzétéve: 27.9.2010, 4:31 pm

  ok Attila. Ezzel kurvara nyero lettel.
  Legalabb annyi elismerest, hogy onerobol a nagy sodrodasban mire vallalkozik egy kis csapat!

  • A hozzászólás szerzője: Vadász
   Közzétéve: 28.9.2010, 2:39 pm

   Kedves beginner, a koncepció maga egész szép és becsülendő, de egy ilyen videóval magát Buddhát is be lehet feketíteni!

  • A hozzászólás szerzője: Vadász
   Közzétéve: 28.9.2010, 3:54 pm

   Különben meg mi az, hogy helyi termék? Ki mondja azt valamire, hogy helyi? És az jó egyáltalán [persze a behozatalából nem származik járulékos árnövekedés illetve környezeti lábnyomunk is kisebb tőle]? de ezen kivűl?
   És én itt most nem támogatni szeretném a déli gyümölcsöt, vagy nagyker. kompótot, de arról legalább tudom, hogy milyen és mindig olyan, a nénitől vásárolt paradicsom pedig ugyan helyi, de az meg néha ilyen és néha meg olyan. És főleg nincs télen mert neki nem éri meg…
   A rendszer mennyire átgondolt? Van egységes szabvány, hogy a kicsit finom és gyorsan rothadó Irma néni paradicsoma már nem helyi, ameddig a Pista bácsi tartós és lédús paradicsoma az? És ha van akkor azt kinek van joga megmondani, hogy ez elég jó, az meg nem? Vagy ez is csak egy megvásárolható apró sticker lesz ami, ha rajta van akkor jó, ha meg nincs akkor nem? És ezt meg ki adhatja el és általa, hogyan jut vissza a pénz a kistermelőhöz?
   Ha valaki tud az kérem válaszoljon! Köszönöm!

 4. A hozzászólás szerzője: Béla
  Közzétéve: 27.9.2010, 10:07 pm

  PFFFFFFFFFFF!!!!!!!!!!!

  a jó szándék értékelendő.
  de baszki, ez is egy helyi termék, és nézzük csak meg a minőségét…….

 5. A hozzászólás szerzője: g.
  Közzétéve: 28.9.2010, 9:26 am

  nagyon gyenge…

 6. A hozzászólás szerzője: vica
  Közzétéve: 28.9.2010, 3:00 pm

  Lehet csinalni jobb filmet is ha ez nem teteszik, nincs levedve, itt az uzenet a lenyeg szerintem, meg az hogy minel tobb emberhez eljusson, olyan civil szervezeti vezetok alltal akiket ismernek esetleg az emberek, talan fel is neznek rajuk. Nem kritizalni, hanem kijavitani, vagy esetleg tanacsot adni.

 7. A hozzászólás szerzője: zsu
  Közzétéve: 28.9.2010, 3:03 pm

  szép ízes, székely beszéd.hajrá, ne azt nézzük, h.kezdetleges, hanem a szándék fontos, s végeredményben igazuk van.

 8. A hozzászólás szerzője: Pesta
  Közzétéve: 29.9.2010, 7:45 am

  Kedves Vadász!

  Sokkal egyszerűbb a dolog, mint gondolnád: attól helyi egy termék hogy a végső fogyasztó földrajzi értelemben vett közelében állítják elő, a termelés helyének közelében található nyersanyagokból és mindezt az ott élő “munkaerő” teszi.
  Igy azt esszük, azon eszünk, azzal töröljük a seggünket amit a konyhaablakból látható tájak termelnek nekünk. Igy, mivel átlatható és rövid az értékesítési lánc, érezhetjük, hogy mi a vásárlásunk környezeti hatása, például ha egy nap letarolják at erdőt a konyhaablakodból látható hegyről, elég nagy valószínűséggel megtudhatod, hogy ki volt az és miért, amennyiben egy helyi rendszer működik. A “gáterosok” rövid időn belül fennakadnának, ha ilyen erdőművelésből származó fát vennének, mert előbb-utóbb ellenállásba ütköznének vagy egyszerűen nem lenne fa, a budipapírgyártás is akadozna és tudod milyen érzés ott ülni papír nélkül… így viszont annyi erdőt visznek Kínába, Kuwaitbe, Japánba Schweighoferék amennyit odakamionoznak, a Japán budipapírgyár csak azt fogja csak érezni, ha elfogynak az erdélyi erdők hogy a szállítólevelet ezentúl Ukrajnában állítják ki.
  Na, de ha nem utopisztikusan helyi gazdaságokra gondolunk akkor is nyílvánvaló, hogy ha a helyi nénitől veszed a paradicsomot, az a helyi üzletben vesz lábost rá, az üzletes pedig lehet hogy tőled akar venni valamit.
  Tőlem még a Kaufland egyik részvényese sem akart semmit megvenni…
  Na, a filmnek megvan az üzenete s Székelyföld nem Hollywood.

 9. A hozzászólás szerzője: istvanka
  Közzétéve: 29.9.2010, 11:18 am

  Huh. Sokadszor nezem meg, de nem azert, mert tetszik. Komolyan el kell merengeni, mi a jo? Nem tenni semmit, vagy produkalni valami hasonlot, orszag-vilag elott magunkat rohogtetni. Elkuldtem a linket amerikaba szakadt honfitarsainknak is, meg voltak botrankozva (pedig nekuk minden konnyet csal a szemukbe, ami szekely…). Kicsit szegyellem magam. Ez kellett? Nem az akkcentusra gondolok, az rendben van, semmi kifogasom. De ez… nem is tudom, mi. Nem demagogia, noha van benne… Talan hoborges, gyalazatos kivitelben… Na, sajnalom, biztos most sok onerzetes embert verig sertettem…

 10. A hozzászólás szerzője: istvanka
  Közzétéve: 29.9.2010, 11:20 am

  Es igen, nem hasznaltam ekezeteket. Tudom, hogy most azonnal lesz, aki szerint hazaarulo aljas gazember vagyok, mert igy meggyalaztam a magyar nyelvet, es jobb lenne, ha ezen gondolkodnek, mielott masok verejtekes munkajat pocskondiazom… De egyszeru muszaki okai vannak. Na, johetnek a fejmosasok.

 11. A hozzászólás szerzője: Pesta
  Közzétéve: 29.9.2010, 1:50 pm

  Szerintem újre lehet forgatni, a valahonnan ismerős fehér háttér előtt szélesen gesztikulálás helyett valami eredetibb megoldást használva s jó lehet ez. Mondjuk, hogy ez egy próbaverzió, amihez nyilvánosan hozzászóltunk mindannyian és kész. Lehet egy 2.0 változat egy kicsit kidolgozottabban.

 12. A hozzászólás szerzője: Társadalmi felelősségvállalás? Nem egyenlő a szponzorpénzzel! » Think Outside The Box
  Közzétéve: 1.10.2010, 3:36 pm

  […] Zöld Nap Egyesület ez alkalommal bemutatta a “Vásárolj Helyi Terméket” kampányát is. A Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói Szekeres Márta vezetésével, a Vigadó előtt […]

Szólj hozzá!