Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 24.9.2010

Holnap Let’s Do It Romania – csináljuk meg együtt!

Holnap kerül sor a több hónapja meghirdetett országos nagytakarításra, amelyre jelenlegi adatok szerint több, mint 67 ezren jelezték a részvételüket. Ha nem iratkoztál fel, akkor sincs baj: szombat reggel is megjelenhetsz valamelyik regisztrációs központnál, nem küldenek haza.

A Let’s Do It Romania kampányában remélhetőleg sikerül az egész országot – lakott területeken kívül – megtisztítani a szeméttől. Építkezési törmelék, turisták otthagyott szemete, minden játszik, ami hulladék. Ha jelentkeztél, akkor mostanra valószínűleg tudod, mit kell tenned, ha pedig nem, akkor ezt vedd felhívásnak!

Fontos tudnivalók arra az esetre, ha holnap úgy kelsz fel, hogy elmennél:

– a regisztrációs központok listája ezen a linken érhető el: http://www.letsdoitromania.ro/puncte-de-inregistrare-in-tara/
– reggel 8-kor jelentkezz a legközelebbi központnál, a szervezők itt elirányítanak, illetve ad-hoc csapatokat szerveznek
– a szervezők biztosítanak adott számú gumikesztyűt és szemeteszsákod, ugyanakkor azt ajánlják, hogy egy pár kesztyű és egy tekercs zsák legyen az embernél (kb. 10 lejből megoldható)
– öltözz kényelmesen!
– amennyibe lehetőséged van rá, gyűjts szelektíven: a szervezők mindenütt megegyeztek a helyi szemétszállító vállalatokkal, hogy biztosítják a szelektív elszállítást
– amennyiben még valamilyen információra szükséged van: http://www.letsdoitromania.ro – ha itt sem találod meg, este hatig hívd az infóvonalat: 0318 21 21 21.

Végül azt ajánljuk, ne menj egyedül – társasággal az igazi buli!

Hargita megyében például mintegy ezren jelentkeztek a holnapi takarításra, a helyszínek: Tusnád, Csíkszereda, Gyergyószentmiklós, Maroshévíz, Borszék, Székelyudvarhely, tudtuk meg Demeter László megyei koordinátortól. “A feltérképezett kupacokat mind összeszedjük, s meg annál is jóval többet. A szemetet az Ave Huron szemétszállítási vállalat hordja el a működő szeméttelepekre” – közölte. Kovászna megyében ugyancsak ezren jelentkeztek a Szemétszüret néven meghirdetett akcióra, itt a sepsiszentgyörgyi Tega Rt. szállítja el a hulladékot. Maros megyében 130 helyszínen több mint 2000 önkéntes fog takarítani. Kolozs megye az önkéntesek számát tekintve az élbolyban található, majdnem 4500 résztvevővel. Borbély László környezetvédelmi és erdészeti miniszter szeptember 25-én 14 órai kezdettel Marosszentgyörgyön vesz részt a hulladékgyűjtési akción.

Címkék: , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!