Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 18.3.2016

Helyretették a civilek a szemetelő boltost Vásárhelyen

_DSC8787

Már néhány hete is hatalmas felháborodást váltott ki az Erdély Tv marosvásárhelyi operatőrének, Siklódi Csabának egy Facebook-megosztása, amely egy erdőben felszerelt kamera felvétele volt, azon pedig valaki éppen zsákszámra dobálja autójából a szemetet a fák közé.

Az eset a Nyárádgálfalva mellett levő nyomáti erdőben történt, ahová azelőtt és azóta is dobják a szemetet, holott a civilek sok bejelentést tettek ez ügyben már az illetékes szerveknél, ám megkereséseik rendszerint eredménytelenek maradtak. Tegnap azonban lezajlott egy olyan akció, amely nagy visszhangot látszik kiváltani mind a helyi, mind az országos médiában.

Néhány nappal ezelőtt Siklódi hazafele tartott Marosvásárhelyről, és egy leparkolt autóra lett figyelmes az erdő mellett. Kiszállt, és azt látta, hogy egy úriember éppen kartonokat hajigál a már jelentős szemétkupacra. Kérdőre vonta, és azzal fenyegette meg, hogy feljelentést tesz a rendőrségen. Az illető hajlandó volt összeszedni néhány darabot, majd gyorsan elslisszolt.

Siklódi fotókat készített róla is és az autójáról is, és másnap természetesen elmesélte a barátainak a történetet, akik „azonosították” az elkövetőt, egy török állampolgárról van szó, akinek a Corina megállónál van vegyesboltja. Siklódi eldöntötte, hogy megleckézteti az illetőt, így leparkolt az üzlettel szemben, és fotózni kezdte a boltot, ami a boltos előtt sem maradt észrevétlenül.

Ennek köszönhetően tegnapelőtt délután a szemetelő megjelent az Erdély Tv szerkesztőségében, és meglehetősen agresszíven kezdett el válogatottnál válogatottabb fenyegetéseket vágni Siklódi fejéhez, mondván, hogy nem tudja, ő kicsoda, és majd az ügyvéd jelenlétében fogják rendezni ezt a dolgot.

Az operatőrt azonban ez nem ijesztette el, sőt, úgy döntött, hogy példát statuál. „Kimentünk reggel összegyűjteni a szemetet az erdőből, körülbelül harmincan. Amikor visszafele jöttünk Marosvásárhelyre, akkor láttam, hogy szembejön az autójával. Megálltunk mindketten, és mondtam, hogy na, akkor visszahoztuk neki a szemetet. Nagyon kiabálni kezdett, és ismét fenyegetőzött” – meséli Siklódi.

_DSC8797

_DSC8810

_DSC8815

_DSC8822

Az ügy úgy folytatódott, hogy kiérkezett a rendőrség, és felmérték a helyzetet, így mindannyian bevonultak az őrsre. A török úriember itt sem fogta vissza magát, Siklódiék kimentek, aztán, amikor visszahívták a rendőrök, a boltos már megnyugodott, és jelezte, hogy tudomásul vette a civilek jogos akcióját. Még egy dolgot tudomásul kellett vennie, azt a 3000 lejes büntetést, amit a rendőrök kiszabtak rá.

Siklódi reméli, az ügy visszhangjából kifolyólag kevesebb szemetelő mer majd a nyomáti erdő felé tévedni. Mi is vele együtt reméljük, és ezt az akciót az utóbbi évek egyik legvagányabbjának tartjuk, ami jól mutatja a civil kurázsi erejét.

Címkék: , , , , ,

3 hozzászólás

 1. A hozzászólás szerzője: sajtokodex
  Közzétéve: 19.3.2016, 12:42 am

  Es pontosan miert lenyeges az illetö nemzetisege?

  • A hozzászólás szerzője: kulcsarpi
   Közzétéve: 20.3.2016, 6:23 pm

   Például azért, mert ha én marosvásárhelyi lennék, akko azonosítanám az üzletét, és nem vásárolnák nála.

 2. A hozzászólás szerzője: Péter
  Közzétéve: 25.3.2016, 4:14 pm

  A rosszul értelmezett politikai korrektség nem jogosíthat fel senkit az igazság eltorzítására kedves sajtokodex! Most lehetne hozzáadni kulturális okozatokat a szemetelés tényéhez, de így korrekt a hozzááĺlás.

Szólj hozzá!