Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 24.2.2016

Magbörzéket szerveznek Udvarhelyszéken

magok
photo by Lost Mountain Studio via shutterstock.com

A Civitas Alapítvány a Polgári Társadalomért a Hagyományos magok – a biodiverzitás megőrzésének kulcsa elnevezésű projekt keretében két magbörzét szervez Udvarhelyszéken.

Az események 2016. március 1.-én kedden 16.30 órától Székelykeresztúron, Kriza János utca, 11 szám alatt, az Erdélyi Ifjúsági Egyesület székhelyén, illetve 2016. március 2.-án szerdán 16:30 órától a Székelyudvarhelyi Városi Könyvtárban lesznek

Az előadással egybekötött események keretében Cseke-Árkosi Katalin kertészmérnök a vetőmagok tulajdonságairól, mag előkészítésről és magvetésről fog gyakorlati útmutatót adni. Pakot Mónika, a projekt menedzsere, az Erdélyi Magvetők csoportosulásról tart előadást és bemutatja azokat a tájfajtákat, amelyeket 2015-ben sikerült felszaporítani két kísérleti kertben, továbbadás céljából.

A résztvevők a rendezvény keretében magokat igényelhetnek az alapítványtól és egymással is cserélhetnek. A szervezők kérik, hogy a hozott magokra írják rá a mag nevét és esetleg a tulajdonos nevét is. Ha nincs kéznél hagyományos mag, érdemes a szomszédnál, rokonnál, idősebb családoknál érdeklődni, akik saját használatra termelnek zöldséget.

közlemény

Címkék: , , ,

Egy hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: j
    Közzétéve: 25.2.2016, 8:26 am

    Érdemes elmenni, legközelebb Kínában szoktak a magokra írni, bár ott csak a rizsszemekre

Szólj hozzá!