Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 28.1.2016

Szelektíven gyűjtő hajléktalanok miatt mondatnák le Floreát

kep

A marosvásárhelyi rendőrség elkobozta a szegények és hajléktalanok által összegyűjtött PET (polietilén-tereftalát) hulladékzsákokat és 500 lej értékű büntetéssel fenyegette meg őket. Ez a lépés felháborodást váltott ki helyiekben, és tüntetést szerveznek.

„A marosvásárhelyi szegények és hajléktalanok naponta kukákban guberálnak, azért hogy összegyűjtsék az eldobott pillepalacokat, alumínium-anyagokat, amit majd elszállítanak a begyűjtökhöz és becserélik kilogramonként, aminek értéke mindössze néhány lej. Újabban arra is rászorulnak, hogy belenyúljanak a városháza által felszerelt zöld hulladékgyűjtő konténerekbe, s emiatt a polgármester és/vagy a szemétlerakatok tulajdonosai, a hulladékfeldolgozók pénzes kamarillája meglopva érzi magát. A szegényeket és hajléktalanokat azonban kenyerüktől fosztják meg ezek szankciókkal” – írják a Rezistență Urbană csoport által meghírdetett Facebook-eseményében.

A polgármesteri hivatal azzal indokolta a hulladék elkobzását, hogy az nem volt higiénikus.

A tiltakozóakció egyébként február 25-én lesz, és célja Dorin Florea polgármester és Claudiu Maior alpolgármester azonnali hatállyal való lemondatása a célja.

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!