Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 11.1.2016

Téli madáretetés-kampányt indított a székelykeresztúri VOX FM

MadarlesenVOX

Január 11-től “Madárlesen – téli madáretetés” címmel indít kampányt a székelykeresztúri VOX FM rádió. A tél végéig tartó akció során hetente több műsorban is foglalkoznak a madarak téli etetésével, állatorvos, madarász, természetbúvár és filmes szakemberek megszólaltatásával.

Köztudott, hogy télen nem minden madarunk vonul melegebb tájra, számos faj itthon marad, vagy északről repül idáig telelni. A téli madáretetés nagy könnyebbséget és biztonságot jelent a környék madarainak − nekünk pedig rengeteg megfigyelési élményt −, de csak akkor, ha az etetést folyamatosan végezzük. A hozzáértők segítségével ennek fontosságát szeretnénk kihangsúlyozni. Emellett kampányunk nem titkolt célja az is, hogy kistérségünkben minél több ember figyelmét felhívjuk arra, hogy etetőt állítson, rendszeresen adjon különféle magokat a madaraknak. Az office@voxfm.ro címen, illetve a közösségi portálunkon várjuk a hallgatóink képeit, amelyek az otthoni etető körül készültek, hogy lássuk, milyen fajok tűnnek fel körülöttünk.

– áll a rádió felhívásában. Akik egész télen – fotókkal bizonyítva – gondoskodtak az állatokról, azokat értékes ajándékcsomagokkal díjazzák.

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!