Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 18.1.2016

Románia egyre inkább kerékpár-nagyhatalom

bicigli
photo by maradon 333 via shutterstock.com

Nem köztudott tény, de Románia évek óta beletartozik az európai bicikligyártás elitjébe, ráadásul a tavalyi évben olyan ütemű fejlődés ment végbe, amely rövid időn belül akár legelsővé is teheti az országot.

Krassó-Szörény megyében, Resicán alakult meg a rendszerváltás utáni kerékpárgyártás leghatékonyabb gyára, a VeloCity, amely az évek során annyira kinőtte magát, hogy idén a Decathlon nevű üzletlánc egymillió modellt rendelt tőlük 2016-2017-re. Ez olyannyira túlnő a gyár kapacitásán, hogy az eddigi 250 helyett 300 ember fog dolgozni az igény kielégítésén. A VeloCity egyetlen kliense jelenleg a francia vállalat, amely a kontinens szinte minden részén jelen van. A román vállalatnak, amely 2015-ben 400 000 modellt gyártott le, 25%-kal kell növelnie a produktivitást. A gyár 2008-ban indult, azóta egyre népszerűbbek lettek a kerékpárjai, és idénre már túl vannak a 2 milliós példányszámon.

A Velocity modelljei nem véletlenül keltették fel a Decathlon figyelmét

A Velocity modelljei nem véletlenül keltették fel a Decathlon figyelmét

Románia tavaly az Unió hatodik legnagyobb kerékpárgyártója volt, de ha belevesszük az alkatrészgyártást is, akkor a harmadik helyen végez. Az ország megelőzte Franciaországot bicikligyártásban, és közel jár ahhoz, hogy felzárkózzon a hollandiai piac mögé. Ez az eredmény annak is köszönhető, hogy több franciaországi cég részben Romániába költöztette gyártósorait a jobb minőségű eredmény érdekében, mert a munkaerő képzettebb és olcsóbb, mint Franciaországban.

Lehet, hogy meglepő adat, de annak fényében semmiképpen, hogy nemrég egy kínai cég Déván felhúzta a legnagyobb európai bicikligyártó céget: A DHS-ről van szó, amely itt 500 000 kerékpárt gyárt le évente. A DHS már hét éve jelen volt, de nemrégiben költöztette Dévára a gyárat Petrozsényből, feltehetően azért, hogy megkönnyítsék az exportot nyugatra, hiszen elkészült az ország nyugati felében az autópálya. A dévai gyár 160 000 négyzetméteres területen működik.

A DHS olcsó és népszerű termékeket gyárt

A DHS olcsó és népszerű termékeket gyárt

Nem véletlen, hogy megújult a legendás Pegas gyár is: Andrei Botescu 2009-ben vette meg a Pegas gyártási jogait, majd 2012-ben megkezdte a kerékpárok értékesítését, immár modernebb, városiasabb külsővel. Az újítás két fiatalhoz kötődik, akik a brandet gyakorlatilag bagóért vásárolták meg, majd úgy gondolták, hogy a hazai gyárak túl drágán gyártanak alkatrészeket, így Tajvanról rendelik meg azokat. Nem tudni, a tohani gyár, amely 1990-ben húsz éves volt, és a rendszerváltás után állított elő új termékeket, mitől csődölt be, de az biztos, hogy Andrei Botescu és Alexandru Manda ráéreztek arra, hogy mit jelent a romániaiaknak ez a termék: a gyerekkorukat, amikor a chopperhez hasonló gyerekbicikliket nagy becsben tartották azok, akiknek szerencséjük volt, és hozzájutottak.

A legendás Pegas megújult dizájnnal

A legendás Pegas megújult dizájnnal

Románia 2014-ben 820 ezer kerékpárt gyártott, ami csupán 30 ezer darabbal kevesebb, mint amennyit Hollandiában állítanak elő. Az uniós listavezető Olaszország, ahol évente 2,72 millió biciklit dobnak piacra. A legyártott biciklik száma elég magas, viszont ehhez képest kevés kerékpárt adnak el Romániában: évente 370 ezer bicikli talál gazdára, átlagosan 125 euróért.

Címkék: , , ,

2 hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: Lm
    Közzétéve: 18.1.2016, 5:28 pm

    Marosvasarhelyen is van bicikligyar, a helyesseg kedveert.

  2. A hozzászólás szerzője: Andras
    Közzétéve: 19.1.2016, 10:01 am

    Erdekes teny az hogy a munkaero kepzettebb (es nemcsak olcsobb) nalunk, mint Franciaorszagban. A devai eset pedig azt mutatja meg hogy mennyire fontos lenne befejezni az erdelyi autopalyakat.

Szólj hozzá!