Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 4.11.2015

Nem fog többé szennyezni a kombinát?

kombinat

Az Azomureș vegyipari kombinát tegnap beüzemeltette az első ammónium-nitrát granulálásának egységét, amely a közel 240 millió eurós beruházás egy részét képzi – közölte a vállalat. Az új szűrési rendszer telepítésének köszönhetően a kibocsájtott ammóniaértékek ezentúl szigorúan meg fognak felelni a környezetvédelmi előírásoknak – állítja a kombinát vezetősége.

A keddi munkálatok miatt igencsak förtelmes szagra panaszkodtak a környékbeliek. Azt, hogy a berendezés felszerelésével mennyire lépték túl a megengedett ammóniaszint határértékét még nem lehet tudni.

A második egység beüzemeltetésének folyamata 90 százalékig elkészült, így nagyon rövid időn belül az is alkalmazható lesz. A kombinát vezetőségének tervei szerint 2016 január elsejétől kezdődően semmilyen túllépését nem fognak észlelni az ammónia-kibocsájtás mértékét illetően.

Ovidiu Maior, az Azomureș szóvivője azt mondta, az új egységek beüzemeltetésével párhuzamosan minden környezetbarát felszerelést üzembe fognak helyezni legkésőbb januárig. Maior szerint a kombinát nagyszabású fejlesztési terve jelenleg 95 százalékig valósult meg. Hozzátette azt is, hogy ennek köszönhetően a kombinát a Környezetvédelmi Őrség minden előírásának meg tud majd felelni, így valószínű hogy nem lesz több panasz a szennyeződő levegőre.

Az új berendezéseknek köszönhetően a kombinát energiafogyasztása 13 százalékkal csökken, valamint a termelés mérték se is nőni fog, a jelenlegi napi 900 tonnáról 1050-1450 tonnára.

via vasarhely.ro

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!