Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 20.10.2015

Mégse lesz biciklisáv a kolozsvári Szamos-parton?

szamos

Kérdéses, hogy valóban gyalogos- és biciklisávot épít a kolozsvári városháza a Szamos-partnak azon szakaszára, amelyen útszélesítési munkálatokat végeznek, és amely ellen a civil társadalom tiltakozott.

A civilek és a városháza múlt csütörtöki találkozóján Emil Boc polgármester azt ígérte, a munkálatokat elvégzik ugyan, ám az így nyert plusz területen nem autós, hanem bicikli- és gyalogosforgalomnak szentelt sávot alakítanak ki, legalábbis addig, amíg a mobilitási tanulmány el nem készül. A polgármester azonban hétfőn a Realitatea FM rádióban azt hangoztatta, ő maga az autóssáv tervét tartja észszerűbbnek, mivel megkönnyítené a villamos közlekedését azon a szakaszon. “Cserébe” azt ajánlotta, hogy a Kolozsvár Aréna és a Sport hotel közötti sétányt teljes egészében gyalogos övezetté nyilvánítanák.

Szakáts István, az AltArt alapítvány elnöke, aki a tüntetéseket is kezdeményezte, azt mondta, nagyon meglepték a polgármester szavai, mivel a korábbi gyűlésen konkrétan kijelentette: megígéri, hogy amikor elvágja a szalagot (avatáskor), ott bicikli- és gyalogos sáv lesz.

A civilek egy Facebook-oldalt is létrehoztak A mi Szamosunk címmel, amelyen fotókat is közöltek a munkálatok újraindításáról.

URGENT!Azi dimineața buldozerele au început să distrugă malul Someșului. Primarul vorbește -să eufemizăm – ambiguu….

Posted by Someșul nostru on Tuesday, October 20, 2015

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!