Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 31.7.2015

Illegálisan kitermelt fa a Schweighofernél: ügyészséghez fordul a minisztérium

A környezetvédelmi minisztérium július 30-i közleményében számolt be arról, hogy a május 7-e és június 12-e között végzett ellenőrzések nyomán több szabálytalanságot is észleltek a Schweighofer gyáraiban. Többek között fennáll annak a gyanúja, hogy az osztrák vállalatnak több olyan beszállítója is van, amelyek illegálisan kitermelt fát adtak el.

A több mint egy hónapig tartó vizsgálat célja az volt, hogy kiderítsék, a fafeldolgozó óriásvállalat betartja-e a törvényes előírásokat a faáru beszerzése, szállítása és raktározása kapcsán. Az ellenőrzés során az derült ki, hogy a faáru egy részének bizonytalan az eredete, több regisztrációs dokumentum is hamis adatokat tartalmazott, illetve a szállítmányok egy része fiktív szállítólevéllel érkezett.

A szaktárca jelentését továbbította a legfelső Semmítő- és Ítélőszék melletti ügyészségnek.

A Schweighofert az Enviromental Investigation Agency (EIA) amerikai civil szervezet azzal vádolta, hogy a vállalat romániai képviselői nem csak elfogadják, hanem meg is jutalmazzák az illegálisan kivágott fákat felkínáló beszállítókat. Hasonló következtetésre jutott az Agent Green is. Az osztrák cég tagadta a vádakat.

Erdély FM

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!