Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 28.7.2015

A világ legszennyezettebb városai

"Smog in the skies of Delhi, India" by wili hybridOriginal uploader was Lokantha at en.wikipedia.Later version(s) were uploaded by Nikkul, Thisglad at en.wikipedia. - http://www.flickr.com/photos/wili/295189351/Transferred from en.wikipedia. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons.

Smog in the skies of Delhi, India” by wili hybridOriginal uploader was Lokantha at en.wikipedia.Later version(s) were uploaded by Nikkul, Thisglad at en.wikipedia. – http://www.flickr.com/photos/wili/295189351/Transferred from en.wikipedia. Licensed under CC BY 2.0 via Wikimedia Commons.

A kínai nagyvárosok szennyezettségének híre már bejárta a nemzetközi sajtót, ezért ha megkérdeznék az embereket, hogy szerintük melyik a legszennyezettebb levegőjű város, bizonyára sokan Pekinget vagy Sanghajt emlegetnék. Ám a Világgazdasági Fórum szerint az indiai városok sokkal szennyezettebbek.

A legszennyezettebb városokról a Statista készített infografikát. Kiderül, Delhi például kétszer olyan szennyezett, mint Peking, és a világ 15 legszennyezettebb városa között is felülreprezentáltak az indiaiak.

Tíz indiai, három pakisztáni, valamint egy iráni város szerepel a 15-ös listában, illetve Katar fővárosa, Doha is bekerült.

Infographic: The World's Most Polluted Cities Are In India | Statista
You will find more statistics at Statista

Címkék: , , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!