Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 22.7.2015

Tiszta Adriát! Tiltakozik a Greenpeace a horvát tengerpartra tervezett olajkitermelés ellen

MTI Fotó: Marjai János

MTI Fotó: Marjai János

A Greenpeace Magyarország aktivistái a horvát tengerpart közelébe tervezett olajkitermelés ellen tiltakoztak Tiszta Adriát! elnevezésű budapesti akciójukkal július 22-én.

A horvát kormány 2015 elején öt olajipari cégnek adott engedélyt olajkitermelésre, így hamarosan fúrótornyok lephetik el horvát tengerpartot. A Greenpeace célja, hogy 100 százalékban megújuló energiaforrások lássák el energiával az Adriai-tenger horvát parti régióit. A petícióhoz augusztus végéig a tisztaadriat.hu oldalon lehet csatlakozni. “A horvát kormány olajkitermelési engedélyt adott ki az Adriai-tenger horvát szakaszára. A tervezett fúrótornyok mindössze 10 km-re lennének nemzeti parkoktól, vagy olyan történelmi városoktól, mint Dubrovnik” – áll a Greenpeace felhívásában.

Forrás: MTI, nepszava.hu, greenpeace.org

Címkék: , , , , ,

2 hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: Arpi
    Közzétéve: 23.7.2015, 6:08 pm

    Komikus az egesz sztory, nezzetek meg a kepet: Greepeace irja a felfujhatos csonakon!! De az a csonak mibol van gyartva kerdem en aszt a ket idiotat?

  2. A hozzászólás szerzője: orosz lajos
    Közzétéve: 9.8.2015, 3:27 pm

    Nem szeret nem ha ez a turista paradicsom ,tovább romlana .Már igy sem a régi/én merültem régen regebben sokkal tisztább volt a viz/ !Szerintem Horvát-ország jobban jár ha megveszi és a turistáknak eladja az olajat..

Szólj hozzá!