Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 8.7.2015

Napi egymillió font megtakarítással járnak a brit gazdaságnak a bicikliutak

AET126

A brit gazdaságnak közel egymillió font megtakarítást jelent naponta (!) a húsz éve megépített országos bicikliút-hálózat, ez az összeg a két évtized alatt 7 milliárd fontot tesz ki – írja a Sustans.org

A jótékony hatások között az emberek egészségi állapotát, a szennyezés csökkentését, az üvegházhatású gázak kibocsátásának csökkentését is felsorolják.

A fenntartható közlekedést népszerűsítő mozgalom most arra kéri a brit kormányt, fogadjon el egy biciklizésre és gyaloglásra vonatkozó országos stratégiát. Fontos, hogy minél több ember választhassa a kerékpározást vagy gyaloglást mindennapi útjai során, hiszen a 7 milliárd font megtakarításból több mint 6 milliárdot az egészségügyi költségek csökkenése teszi ki. Az elhízás és a mozgasáhiányból eredő betegségek minden évben közel 20 milliárd fontos költséggel járnak a brit egészségügyben – érvelnek.

A városi közegben a légszennyezésért elsősorban a gépkocsik a felelősek, mégis az emberek kétharmada még egy rövid útra is autval közlekedik: abban kellene támogatni őket, hogy választhassák a gyaloglást vagy a biciklizést ezekre a rövid utakra.

A brit bicikliút-hálózat az ország egész területét lefedi, és több mint 22 ezer kilométer hosszú.

Forrás: sustain.org.uk

Címkék: , , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!