Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 23.6.2015

Fenntartható erdőgazdálkodási tanúsítvány jár a Schweighofernek

Egy független audit során megállapították, a Holzindustrie Schweighofer kiérdemli a PEFC™ nemzetközileg elismert, fenntartható erdőgazdálkodási tanúsítványát – áll a vállalat mai sajtóközleményében.

A vállalat teljesíti azokat a szigorú standardokat, amelyek a minősítés odaítéléséhez szükségesek, az audit eredménye cáfolja egyes környezetvédők korábban megfogalmazott vádjait – áll a közleményben.

A „Chain of Custody“ (HFA-CoC-0018) nevű tanúsítvány garantálja, hogy a cég által feldolgozott vagy vásárolt fa törvényesen került a telephelyekre, és az erdőtől a végtermékig minden folyamatot ellenőriztek.

Certificat PEFC

A cég azután rendelte meg sürgősségi jelleggel az auditot, miután az a vád érte, hogy illegálisan kitermelt fát is feldolgoz. Az audit márciustól júniusig zajlott. Gerald Schweighofer cégvezető szerint az audit eredménye ismét igazolja, hogy betartják a nemzetközi standardokat, és teljes mértékben cáfolja a korábbi vádakat. 2015-ben egy ötödik gyárban is elkezdődik a tevékenység, a Kovászna megyei Rétyen – áll még a közleményben.

Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: Neuer Weg Egyesulet
    Közzétéve: 23.6.2015, 9:09 pm

    LINK:
    Schweighofer ur mar megint hazudik…
    http://www.neuerweg.ro/schweighofer-conflict-de-interese-la-firma-care-a-emis-certificatul-pefc-coc/

Szólj hozzá!