Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 19.6.2015

Természetismereti és természetvédelmi tábor gyerekeknek

projekt

Kovászna Megye Tanácsa a Bodoki- és Baróti-hegység, Csókás-Veczer, Veresvíz Tőzegláp, Lassúág-Honcsok Tőzegláp, Felső Olt, Feketeügy, Csomád-Bálványos és Rétyi Nyír természetvédelmi területek megfelelő kezelése nevű projekt keretében természetismereti és természetvédelmi táborokat szervez 10-15 éves, Kovászna megyei gyerekeknek.

A tábor célja Kovászna megye természeti értékeinek, különleges növény- és állatfajainak, Natura 2000-es természetvédelmi területeinek megismertetése a gyerekekkel.

A táborok helyszínei és időpontjai:
06-12. július: csomakőrösi Debreczi tábor
19-25. július: zabolai Csipkés tábor

A táborok az alábbiakra nyújtanak lehetőséget:
– a Kovászna megyében található Natura 2000-es területek (Bodok-Barót hegység, a Csókás-Veczer dombság, Veresvíz Tőzegláp, Rétyi Nyír, Felső Olt, Feketeügy) megismerése
– a közvetlen környezetünkben élő állat- és növényfajok, valamint élőhelyeinek megismerése
– környezettudatos életmód alapjainak elsajátítása
– kirándulások a Kovászna megyei védett területekhez
– szabadidős és sporttevékenységek.

Egy tábor részvételi díja 115 lej, mellyel a programköltségekhez és a kirándulások költségeihez járulnak hozzá az érdeklődők. A további költségeket (7 nap/6 éjszaka szállás és étkeztetés, fogyóanyagok) a szervezők állják az Európai Regionális Alap támogatásával a Környezetvédelmi Operatív Programon keresztül. Jelentkezési határidő mindkét táborra: 2015. június 30. Jelentkezni az 0267-313335 telefonszámon valamint a madarasicsilla@kvmt.ro vagy incze.an@gmail.com e-mail címeken lehet (kérik a résztvevő pontos nevét, életkorát és lakcímét, az iskola nevét, ahol tanul, és egy elérhetőséget).

Forrás: közlemény

Címkék: , , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!