Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 10.6.2015

Ennek a macskafélének a legkifejezőbb az arca

A pusztai macska (Otocolobus manul), vagy manul a macskafélék családjába tartozó faj. A manul mongol eredetű szó. A macskafélét felfedezője, Peter Simon Pallas után Pallas-macskának is nevezik.

A Bored Panda egy 26 képes sorozatban bizonyítja be, ennek a macskafélének a legkifejezőbb az arca.

Posing Pallas cat
k

Főleg Közép-Ázsia pusztáin él (Mongólia, Kína, Afganisztán, Tibeti-fennsík), de jelentették már 5 000 méteres magasságból, hegyi füves legelőkről is. Szórványosan előfordul a Kaukázustól és a Bajkál-tótól délre (jelenléte bizonytalan Nepálban és Bhutánban). Élőhelye az extrém száraz kontinentális puszta, ahol kevés a csapadék, száraz a levegő és néha szélsőséges a hőmérséklet. Hozzávetőleg akkora, mint egy házimacska, bár hosszú bundája miatt nagyobbnak néz ki. 50 centiméter hosszú, a farka 20 cm körüli, átlagos súlya 3-3,5 kilogramm. Pupillája kör alakú, teste kerekdednek tűnik dús szőre miatt, ám valójában karcsú és izmos állat. Annyira erős, hogy képes akár 5 méteres szurdokokon átugrani. (Wikipédia)

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!