Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 26.5.2015

Incidens a Retyezátban: megvertek egy környezetvédőt, egy támadót a menekülők elütöttek

A retyezáti Fehérvíz környékén környezetvédőkre támadt egy helyi lakosokból álló csoportosulás a Hunyad megyei Coroieşti falu közelében. Az incidenst követően Gabriel Păun, az Agent Green România vezetője és egy, az ellenkező táborba tartozó férfi kórházba került, írja a Romania Curata.

A civilek csapata a Fehérvízen (Raul Alb), a hátszegi geológiai park határain belül épített törpe vízierőmű okozta problémákat szerették volna feltérképezni. Ugyanakkor a térségben erdőkitermelés nyomai is voltak, a farönköket vagy a Retyezát Nemzeti Parkból, vagy a geoparkból vághatták ki. A rönköket azonban nem sikerült ellenőrizni, mert a civileket szinte azonnal megtámadták a helyszínen lévő, fehér fegyverrel ellátott őrök. Paun több ütést kapott, és az erdőbe menekült; a megtámadott csoport a gépkocsikhoz rohant, és menekülés közben bevallásuk szerint véletlenül elütötték az egyik támadót, akit súlyos sérülésekkel, helikopterrel Kolozsvárra szállítottak. A Pro TV szerint emberölési kísérlet gyanújával indítottak nyomozást sebesülése ügyében.

Gabriel Păun jelezte, nem láttak a helyszínre vezető úton “magánterület” feliratot, írja a România Curată.

A sebesült támadó a portál szerint a törpe vízierőművet kivitelező cég, az Abi Automotion tulajdonosa, Bocea Mihalache, aki ellen egyébként Aradon zsarolás vádjával folyik eljárás.

via totb.ro

Címkék: , , , ,

2 hozzászólás

 1. A hozzászólás szerzője: valaki
  Közzétéve: 27.5.2015, 2:28 pm

  hogy kell vízierőművel kivitelezni?

  Kedves ujságíró!
  bár egyszer olvasnád el amit írsz.

  • A hozzászólás szerzője: Laszlo Horvath
   Közzétéve: 28.5.2015, 9:56 am

   “Valaki”, azt a kerdest is feltehetted volna meg, hogy milyen az “emberülési kisérlet”? Ugy làtszik ez neked sem tünt fel.

Szólj hozzá!