Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 24.3.2015

43 évig férfinak tettette magát egy egyiptomi nő, hogy eltarthassa a családját

egyiptom
fotó: Al Arabiya

Egy egyiptomi egyedülálló anya 43 éven keresztül tetette magát férfinak, mert így jobban talált munkát, és eltarthatta a lányát, valamint ennek gyerekeit. Sisa Abu Daooh, aki 64 éves nemrég megkapta a Szociális Szolidaritás Igazgatóságának kitüntetését, a kemény munkáért, amelyet a családfenntartásért végzett. A nő jövedelem nélkül maradt, ugyanis a férje elhunyt, míg ő terhes volt. A városban pedig ahol él (Luxor), diszkriminálták azokat a nőket, akik dolgozni akartak.

Abu Daoohnak nem volt sok választása: vagy elmegy koldulni, vagy megpróbál munkát szerezni. Férfinak öltözött, bő ruhákat vett, és elkezdett téglát vetni, majd később mezőgazdasági és cipészmunkát végzett. „Szerettem a nehéz munkákat, téglákat és cementes zsákokat rakodni például. És inkább tisztítottam cipőt, minthogy az utcán kolduljak. Pénzt kellett szereznem, hogy eltartsam magam, a lányom, és az ő gyerekeit” – mondja. „Hogy megkíméljem magam a férfiak tekintetétől, ugyanúgy öltöztem mint ők, és velük együtt dolgoztam olyan falvakban, ahol nem ismernek engem.”

A nő lánya egy olyan férfihoz ment feleségül, aki hamarosan megbetegedett, és nem tudott többé dolgozni. Abu Daoohnak ezért el kellett tartani az egész családot. Jelenleg Abu cipőket fényez, és azt mondja, ebből tisztességesen megél. „A családot továbbra is anyám látja el” – mondta Houda a helyi Al Arabiya lapnak. „Naponta felkel hajnali hatkor, hogy a luxori állomásra menjen cipőt pucolni. Én cipelem a szerszámait, mert most már idős. Abu Daooh nem békétlenkedik a sorsával, az újságban mindenkinek megköszönte, aki eddig segítségére volt, és jobb időket kívánt Egyiptomnak.

totb.ro

Címkék: ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!