Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 20.3.2015

A férfi, aki visszament az atomkatasztrófa után az elhagyott állatokhoz

matsumara

Naoto Matsumara Fukusima „utolsó embere”. Amikor megtörtént a baleset, a többi lakossal együtt őt is evakuálták. Később azonban nagyon aggódott, hogy mi lett a hátramaradt kutyájával, így visszatért. És ekkor látta, hogy rengeteg állat maradt gazdátlanul.

A lakosság evakuálása után az udvarokban, kertekben sok állat maradt gazdátlanul: macskák, kutyák, kacsák, disznók, tehenek, még egy póni, egy őz és néhány strucc is. Matsumura elkezdte etetni őket, és lassan-lassan minden állat megszokta, hogy ő az egyetlen, aki élelmet adhat nekik. „Mindig, amikor hallották az autómat, összegyűltek, és nagy zajt csaptak. Akárhová mentem, mindig hangzavar járt velem. Mintha azt mondanák, hogy nagyon szomjasak, vagy nincs mit enniük. Ezért hát elkezdtem látogatni őket” – mondja Matsumara.

matsumara1

matsumara2

Négy év múltán az 55 éves férfi még mindig ugyanazt csinálja, közben sikerült az ellátmányra adományokat gyűjtenie. Fukusimában nem jó az étel, sem a víz, a hatóságok veszélyesnek nyilvánították ezeket, ezért mindent máshonnan kell ide szállítani, Japán biztonságos részeiből. Matsumarának van egy két éves fia, akinek az anyjával egy nukleáris energia ellenes utazáson találkozott, miután már elkezdett az állatokon segíteni. Ők a veszélyes zónán kívül élnek, nem tudják, alkotnak-e majd valaha igazi családot.

matsumara3

Matsumaráról a Vice készített egy remek riportot Fukusima utolsó farmere címmel:

via distractifity

Címkék: , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!