Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 19.3.2015

Sepsiszentgyörgyön idén is megtartják a Föld óráját

foldoraja
photo by Bruce Rolff via shutterstock.com

Március 28-án mindenki kapcsolja le a villanyt!

Sepsiszentgyörgy már 2008-ban belépett a Föld napját megünneplő városok közé. Már akkor több intézményben, otthonban kapcsolták le este a villanyokat, és városszerte rendeztek gyertyafényes bulikat köztereken. 2009-től már bekapcsolódtak a hatóságok is a szervezésbe, így Szentgyörgy benne volt az első tíz romániai városban, akik hivatalosan is megünneplik a Föld Óráját. 2010 tóa minden évben lekapcsolják a városban a közvilágítást, az ECOU Ifjúsági Egyesülete pedig élőzenés eseményt szervez a városi parkban. Az Erzsébet parkban fellépett más Felicia Filip énekesnő, és Cristian Mihăilescu rendező is. Azóta minden évben kétnyelvű műsorok vannak.

Az idén, március 28-án ismét lekapcsolják hát a villanyokat 20:30 és 21:30 óra között Sepsiszentgyörgyön. A kezdeményezők kérik a helyieket, csatlakozzanak ők is, menjenek a parkba, és otthon kapcsoljanak ki minden elektromos készüléket.

A Föld Órája (Earth Hour) 2007-ben indult hódító útjára Sydneyben, Ausztráliában, amikor 2,2 millió család és üzleti vállalkozás kapcsolta le a villanyokat egy órára. Egy évvel később az esemény már globális fenntarthatósági mozgalommá vált, több mint 100 millió ember és 35 ország részvételével. 2009-ben pedig már egymilliárd ember „ünnepelte” ily módon a Föld Óráját.

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!