Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 30.1.2015

Elkészült a Kolozs megyei Szentiváni rét kezelési terve, közvitára várják az érintetteket

afismic

A Kolozs Megyei Környezetvédelmi Igazgatóság és az Apáthy István Egyesület közvitára hívja az érintetteket a Szentiváni rét (ROSCI0356) Kolozs megyei védett terület kezelési tervével kapcsolatban február 6-án, pénteken 10.00 órától a kolozsvári Napoca hotel Fórum termébe.

A Babes-Bolyai Tudományegyetem Magyar Biológiai és Ökológiai Intézetének háttérintézményeként működő Apáthy István Egyesület egy uniós pályázat keretében összesen három Kolozs megyei Natura 2000-es terület kezelési tervét készítteti el. Az első kezelési terv a Szentiváni rét védelmében készült el, a munkaverzió innen letölthető (.pdf-ben, román nyelven). A terv a közvita után nyer végleges formát, ezért is fontos, hogy minden érintett fél jelen legyen és kifejtse véleményét a dokumentummal kapcsolatban. Ezt követően a terv véglegesített verziója a Környezetvédelmi Minisztériumhoz kerül, engedélyeztetés céljából.

A február 6-i közvita munkaprogramja:

09.45 – 10.00 A résztvevők érkezése, regisztráció, kávé, tea
10.00 – 10.15 Bevezetés: a találkozó célja, a résztvevők és a program ismertetése, a projekt rövid bemutatása
10.15 – 10.45 A kezelési terv munkaverziójának bemutatása
10.45 – 12.45 Vita, javaslatok, megjegyzések
12.45 – 13.00 A találkozó lezárása: következtetések, kiértékelés

A meghívott intézmények közt szerepel a védett terület gondnoka, a Kolozs Megyei Környezetvédelmi Igazgatóság; helyi közigazgatási egységek (Kolozsvár város urbanisztikai és építészeti irodája, valamint környezetvédelmi irodája, illetve a kisbácsi polgármesteri hivatal), de a Kolozs Megyei Tanács, a Környezetvédelmi Őrség, erdészetek, egyetemi kutatók, természetvédő egyesületek (pl. Román Madártani Egyesület, Román Lepkészegyesület, Natura Transilvaniei Egyesület, Zöld Erdély Egyesület stb.) is meghívót kapott. A szervezők várják mindazokat, akiket civil szervezetként vagy magánszemélyként érdekel a természetvédelmi területek, védett fajok sorsa.

Forrás: natura2000clujkolozsvar.com

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!