Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 26.1.2015

A Marvel nagyon szembement a frackinggel

deadpool2
Egy kis földrengés? Á, csak így ad pacsit nekünk a Föld!

A frackinges (hidraulikus törés vízszintes fúrásoknál) palagázkitermelés a témája a Marvel univerzum legelszálltabb képregénye, a Deadpool legfrissebb, múlt szerdán megjelent 40. számának.

Balázsi-Pál Előd

Deadpool egy mutáns bérgyilkos, aki tudathasadásos, ezért állandóan önmagával vitatkozik, ráadásul rendszerint azzal is nagyon tisztában van, hogy ő most épp egy képregényben szerepel, így elég gyakran kiszól az olvasóknak. A most megjelent számot előzőleg azzal reklámozták, hogy Deadpool meghal benne (a halálnak és az abból való visszatérésnek elég szép hagyománya van a szuperhős-képregényekben), de utolsó pillanatban változott a tartalom, ugyanis a Marvel-univerzum nagy környezetszennyező cége, a Roxxon (amelyet egyértelműen az Exxonról mintáztak) CEO-ja, Dario Agger úgy döntött, megveszi a kiadványt, mert jó reklám lenne új palagáz-kitermelő technológiája, a gracking reklámozására.

deadpool1
A multi szegény CEO-ja siránkozik, mert bántják a csúnya zöldek

Persze a történetben kiderül, hogy ez a technológia (amely teljesen azonos a frackinggel) csöppet sem környezetbarát (sorra bukkannak fel a szájbarágós történetek leukémiás kisgyerekekről, ihatatatlan csapvízről, korrupcióról), végül pedig a gonosz CEO is leleplezi magát, amkor egyértelművé válik, hogy PR-húzása nem volt sikeres. És ebben nagy szerepet játszanak a képregény alkotói is, akik belerajzolták magukat is a gracking-ellenes tüntetők közé. A lapszámot egyébként valamiért ceruzával festették ki, mint egy kifestőskönyvet.

fracking
Így működik a gracking

Címkék: , , , ,

Egy hozzászólás

  1. A hozzászólás szerzője: b
    Közzétéve: 26.1.2015, 1:57 pm

    fracking = hidraulikus rétegrepesztés

Szólj hozzá!