Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 14.12.2014

Ismét eredménytelenség a klímacsúcson

Peru fővárosában, Limában két nappal a határidő lejárta után fogadtak el az ENSZ-tagállamok egy újabb klímaegyezményt – írja a nol.hu. A környezetvédelmi szervezetek szerint gyenge és hatástalan kompromisszum született.

A tagállomok küldöttségei egy keretprogramot hagytak jóvá az őket érintő kötelezettségvállalásokról. Ezekkel a felajánlásokkal a jövő évi csúcsra kell elkészülniük. A kétnapos csúszás oka az ismert ellentét volt a fejlődő és fejlett országok között. Előbbiek szerint a fejlett országok nevetséges összegekkel finanszírozzák az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentését úgy, hogy közben nagyobb szerepvállalást várnak el a fejlődő országoktól, amelyek nem akarnak belemenni a gazdasági fejlődésüket közvetve korlátozó megállapodásba. A csúcson végül a fejlődők ígéretet kaptak, hogy a fejlett országok létrehoznak egy káralapot, hogy segítsék a fejlődő országokat. Bővebben a nol.hu-n.

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!