Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 10.12.2014

Mondtuk már, hogy nők kéne vezessék a metropoliszokat?

Legalábbis olyan nők, mint Párizs polgármestere, akinek eltökélt szándéka, hogy egészségesebb és élhetőbb hellyé változtassa Franciaország fővárosát.

220px-Anne_Hidalgo_février_2013Anne Hidalgo (kép forrása: Wikipédia) megduplázná a kerékpárutak hosszát, és sokkal több gyalogosövezetet jelölne ki.

Mindez egy 2020-ig megvalósításra kerülő nagy reform része. A dízelmotros járműveket pedig végleg kitiltaná a városból. Hiába gazdaságosabbak ugyanis ezek az autók, de jobban szennyezik a levegőt, legalábbis több rákkeltő anyagot bocsátanak ki, mint a benzinesek. Ez főleg a sűrűn lakott területeken, ahol sok a gépkocsi, jelent egészségügyi problémát a lakosoknak.

A polgármester közlekedési reformprogramjában szerepel az is, hogy elektromos autók használatát bátorítsa a városban. A párizsiak pedig, úgy tűnik, egyetértenek a tervezett intézkedésekkel: 84%-uk prioritásként látja a szennyezés csökkentését, és 54% egyetértett a dízelautók kitiltásával is a Journal du Dimanche által megrendelt felmérés szerint.

via TreeHugger

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!