Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 11.12.2014

WWF-kampány: segíts te is megállítani az illegális erdőirtást!

wwf

A WWF Románia lakossági felvilágosító kampánnyal támogatja az erdőradar – az illegális fakitermelést megelőző monitoring rendszer – használatát, amely reális időben tudja követni a fa útját az erdőtől a fafeldolgozóig. Bárki ellenőrizheti egy farakomány legalitását, ha fölhívja az 112-t és bemondja a gépkocsi rendszámát.

Radu Vlad, a WWF szakértője elmagyarázza az erdőradar működését: minden rakományt a kitermelő vagy a fát vásárló cég be kell írjon a SUMAL nevű rendszerbe (“Sistemul informaţional integrat de urmărire a materialelor lemnoase”), amely már régebb óta működik, és egy okostelefonos alkalmazással hozzáférhető. A rendszer ellenőrzi a kitermelési engedélyen szereplő adatokat, és ha rendben vannak, minden legális, akkor egy egyedi kódot generál, amelyet a szállítólevélre kell felírni. Ha az engedélyen nem megfelelőek az adatok, az alkalmazás nem generálja le ezt a kódot, a központi szerver pedig küld egy figyelmeztető üzenetet a felhasználónak, és egyet az ellenőrző hatóságoknak.

Ha egy szállítmányt az úton megállítanak, az egyedi kódot be kell mutatni a hatóságoknak, de egy szállítmány legalitását a jármű megállítása nélkül is lehet ellenőrizni, ha a rendszámra rákeresnek a rendszerben. Pont ez történik, ha valaki a sürgősségi hívószámon bediktálja az általa látott, fát szállító jármű rendszámát. A célba érkező fát addig nem vehetik át, amíg a rendszerben nem ellenőrzik a kódot; ha onnan továbbszállítják a fát, másik raktárba, gyárba vagy a vámhoz, minden alkalommal le kell ellenőrizni a kódot.

November 9-25. között 170 kérés érkezett az 112 központjába, az erdőradar használói bejelentése nyomán pedig 60 büntetést szabtak ki, és egy bűncselekményt állapítottak meg. Összesen 107.150 lej értékben szabtak ki büntetést, és 272 köbméter fát koboztak el.

Egy pár elmeséli, hogyan sikerült feljelenteniük egy illegális farakományt az erdőradar segítségével: a diszpécser ellenőrizte a SUMAL rendszerben, hogy nincs egyedi kód ahhoz a rendszámhoz, közölte velük az ellenőrzés eredményét, majd továbbította a rendőrséghez az ügyet. A rendőrség visszahívta a bejelentőket, elkérte az adataikat, a helyszínre vonatkozó információkat, lekapcsolta a szállítmányt, és utólag visszahívta őket, hogy közölje az eredményt. Még több infó a procedúráról a totb.ro cikkében.

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!