Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 8.12.2014

Elege lett a képmutatásból, beengedte a filmeseket egy csirkefarm-tulajdonos

gaini

Craig Watts észak-karolinai farmer beengedte az állatvédőket és filmeseket a csirketenyésztő telepére, hogy filmezzenek, sőt nyilatkozott is nekik. A Perdue nagyvállalattal szerződésben lévő gazdát ezután a vállalat az állatjóléti elvek be nem tartására hivatkozva belső ellenőrzéssel fenyegette meg, és elveszítheti szerződését.

A farmer viszont azt nyilatkozta, a Perdue kényszeríti a gazdákat, akikkel szerződésben áll, hogy ily módon járjanak el. Nem választhatnak, hogyan tartják az állatokat, mivel etetik őket és hogyan látják el azokat a vállalat állatorvosai.

Watts 22 éve dolgozik a Perdue-nak. A vállalat azzal reklámozza hústermékeit, hogy jó körülmények között tartják az általuk levágott állatokat. Watts nem szellőztethet és nem engedhet be napfényt az épületbe. Mint mondta, megelégelte az egészet, és ezért döntött úgy, hogy a nyilvánossághoz fordul.

Az elkészül kampányfilmmel az aktivisták arra próbálják rávenni a fogyasztókat, követeljék meg a termelőktől az állatjóléti előírások betartását.

via totb.ro

Címkék: , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!