Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 27.11.2014

A kígyókat a tudatlanok megölik

Kigyok 1

A kígyó nagyon ellentétes jelentéstartalmakkal felruházott állat. Számos kultúrában az alvilág és a hallottak birodalmának szimbóluma, a Paradicsomban a gonosz megtestesítője.
A Noé Projekt Kulturális Egyesület azonban elsősorban a kígyók természeti értékére, veszélyeztetettségére szerette volna felhívni a figyelmet, amikor a Milvus Csoporttal közösen Kígyók bűvöletében címmel képzőművészeti kiállítást hirdetett meg.

Kigyok 2

Kigyok 3

A marosvásárhelyi Bod Péter Diakoniai és Tanulmányi Központban megnyílt kiállításon 20, különböző műfajban alkotó képzőművész mutatta be a kígyók által ihletett munkáját.

Sos Tibor biológus a megnyitón elmondta, hogy Romániában tudatlanságból legtöbbször megölik a kígyókat, attól félve, hogy mérgező a harapásuk, pedig csupán 4 veszélyes kígyó él Romániában, azok is behatárolt területeken.

A kiállításmegnyitón jelen lévő képzőművészek és az érdeklődő közönség bebizonyította, lehet nyitottan és előítéletmentesen közelíteni a kígyókhoz, hiszen csak így lehetséges a pusztulófélben lévő természeti értékek megóvása.

kigyoplakat

A kiállítás november 30-ig megtekinthető a Bod Péter Diakóniai és Tanulmányi Központban. (közlemény)

Címkék: , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!