Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 26.11.2014

Erdőirtás: helyzetkép és megoldások. Kerekasztalt szervezünk Kolozsváron

TOTB-cover

Pénteken, november 28-án 14 órától a Think Outside the Box beszélgetést szervez Kolozsváron a romániai erdőirtás problémájáról. A vita a “Think Outside the Box – TOTB.ro” projekt keretében zajlik, amelyet a Svájci Államszövetség társfinanszíroz a kibővült Európai Unió számára létrehozott Svájci Hozzájárulásból.


A beszélgetés során megpróbáljuk körvonalazni a létező kormányzati megoldásokat (amilyen például az „erdőradar” eszköze), de szóba kerül az Európai Unió erdőirtással és a biodiverzitás megőrzésével kapcsolatos gyakorlata is. Beszélünk a biodiverzitásra vonatkozó uniós irányelvek romániai gyakorlatba ültetéséről, a Natura 2000-es hálózat működéséről, valamint a magánszférával folytatandó párbeszéd fontosságáról. Fontos kérdés, hogyan járulhat hozzá a magánszféra az illegális erdészeti kitermelések és a biodiverzitás csökkenésének megállításához, hogyan valósítható meg egy fenntartható erdészeti gazdálkodás, hogyan ültethető gyakorlatba és hogyan alkalmazható a vonatkozó uniós jogrendszer. Az utóbbi két évben zajló erdőirtások mértékéről részletes információkat tervezünk közölni, különös hangsúllyal a védett területeken és rezervátumokban zajló illegális erdőirtásról.

Várjuk Önöket a Tranzit házban (Gh. Baritiu/Malom u. 16., bejárat a Névtelen Utcából, I. emelet), hogy közösen beszélgessünk ezekről a témákról a kormány, illetve romániai természetvédelmi és civil szervezetek képviselőivel.

Meghívottak:
Korodi Attila, környezetvédelmi miniszter
Csibi Magor, a WWF Romania programigazgatója
Szép Róbert, az Országos Környezetvédelmi Őrség helyettes főfelügyelője
Papp Tamás, a Milvus Csoport elnöke
Hans Hedrich, alelnök, Neuer Weg Egyesület, Fogaras

>> Facebook-eseményoldal >>

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , , , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!