Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 26.11.2014

Veszélyes anyagot találtak egy bio bébiételben

16759

Atropin alkaloid jelenlétét mutatta ki a német élelmiszerbiztonsági hatóság egy svájci előállítású bébiételben.


Az Alnatura márkajelzésű bio, négymagvas gabonapépet Romániában és Magyarországon is a Drogerie Markt Kft. (DM) üzletlánc forgalmazza. Magyarországon az érintett tételeket a riasztás után saját hatáskörben azonnal kivonta a forgalomból, majd megsemmisítette azokat. A négyhónapos kort betöltött gyermekek táplálására szolgáló instant pépből csak 26 dobozzal értékesítettek Magyarországon; az üzletekben a termékvisszahívásról tájékoztatót helyeztek ki, az érintett terméket a fogyasztók a vásárlás helyére visszavihetik.

Az atropintartalom miatt a 30.11.2015 minőségmegőrzési idővel előállított terméktételek fogyasztása nem biztonságos. Az Alnatura oldalán közleményben figyelmeztetik a vásárlókat, hogy amennyiben vásároltak a termék ezen kiadásából, csomagolják össze, és küldjék vissza, cserébe szennyezésmentes terméket kapnak.

Az atropin több növényben is megtalálható természetes méreganyag, amely szervezetbe kerülve a következő tünetekkel járhat: az arc kipirosodása, a nyálkahártyák szárazsága, gyorsabb pulzus és tág pupillák.

Forrás: MTI, alnatura.de

Címkék: , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!