Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 17.11.2014

Mégsem tigris a Párizs környékén keresett állat. Esetleg hiúz

Mégsem tigris a Párizstól negyven kilométerre keletre található Montévrain településen keresett állat, hanem valamilyen más fajhoz tartozó macskaféle – közölték a hatóságok az állat nyomainak szakértői vizsgálatát követően.

A friss lábnyomokat – amelyeket péntek reggel egy környékbeli benzinkútnál találtak – a francia nemzeti vadászati hivatal és a helyi állatkert szakértői is megvizsgálták, és kizárták, hogy azok egy tigristől származnak, cáfolva a rendőrség korábbi állítását.

Macskaféléről van szó, azt viszont nem tudni, hogy pontosan melyik fajhoz tartozóról (pl. hiúzról), de a szakértők szerint nem veszélyes példányról. “Nem nagy macskaféle, vagyis nem veszélyes a lakosságra” – mondta Chantal Baccanini rendőrségi szóvivő.

Az állat keresése tovább folytatódik, de a korábbiaknál kisebb erőkkel.

A nagytestű macskafélét csütörtök reggel vette észre a 9 ezer lakosú település egyik szupermarketjének parkolójában egy nő, lefotózta az állatot, majd riasztotta a helyi hatóságokat. Teniszezők is jelezték a rendőrségen, hogy vélhetően tigrist láttak a pálya közelében. A fotók és a helyszínen készített lenyomatok alapján a rendőrség először azt állapította meg, hogy ténylegesen tigrisről és nem esetleg egy nagyobb macskáról van szó. A környéken lakóktól péntek reggel még azt kérte az önkormányzat, hogy amennyiben lehetséges, ne hagyják el otthonaikat, illetve zárt gépkocsival közlekedjenek. Az iskolák kinyitottak pénteken, de azokat rendőrök védik. Azt egyébként továbbra sem tudni, hogy honnan és kitől szökhetett meg az állat.

Forrás: MTI

Címkék: , , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!