Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 14.11.2014

Elszabadult tigrist keresnek Párizs mellett

Helikopterrel keres egy elszabadult tigrist a francia rendőrség és tűzoltóság Párizs közelében. A környék lakói nem hagyhatják el az otthonaikat.

A tigrist november 13-án reggel látták a Párizstól negyven kilométerre keletre található Montévrain településen, azóta viszont senki nem találja. A település és a szomszédos Chessy közötti erdős vidéken nagy erőkkel keresi az állatot a rendőrség, a csendőrség és a katonaság. Mintegy száz ember és egy medvevadász kutya vesz részt a kutatásban. A rendőrség továbbra sem tudja, hogy honnan és kitől szökhetett meg a tigris.

A környéken lakóktól továbbra is azt kéri az önkormányzat, hogy amennyiben lehetséges, ne hagyják el otthonaikat, illetve zárt gépkocsival közlekedjenek. Az iskolák kinyitottak pénteken, de azokat rendőrök védik.

A tigrist csütörtök reggel egy szupermarket parkolójában vette észre egy nő, lefotózta az állatot, majd riasztotta a helyi hatóságokat. Teniszezők is jelezték a rendőrségen, hogy tigrist láttak a pálya közelében. A fotók és a helyszínen készített lenyomatok alapján a rendőrség megállapította, hogy ténylegesen tigrisről és nem esetleg egy nagyobb macskáról van szó.

A mintegy hetven kilogrammos állatot élve szeretnék elkapni. A prefektúra szerint “amennyiben lehetséges, megpróbálják elaltatni, de ha veszélyesnek vagy agresszívnek mutatkozik, akkor az lesz a parancs, hogy le kell lőni”. Montévrain a párizsi Disneyland közelében található, s a településen egy vándorcirkusz is vendégszerepel, de egyelőre egyik helyről sem jelezték, hogy tőlük szabadult el a tigris. Azt is elképzelhető, hogy valaki mostanig törvénytelenül tartotta magánál, s ezért nem jelentkezik a rendőrségen.

Forrás: MTI

Címkék: , , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!