Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 20.10.2014

“A természetnek nincs szüksége az emberre, az embernek van szüksége a természetre”

stire-9-oct-natura

“A természet beszél” (Nature Speaking) címmel indított kampányt a Conservation International, azzal a céllal, hogy az embereket meggyőzze arról, nem alakíthatjuk kényünkre-kedvünkre a környezetünket anélkül, hogy nem számolnánk a következményekkel.

A rövidfilmekben “megszólal” a természet, az óceán, az esőerdő, a talaj, a víz és a tűlevelő erdő, híres színészek hangján, akik csatlakoztak a kampányhoz: Julia Roberts, Harrison Ford, Kevin Spacey, Edward Norton, Penelope Cruz, Robert Redford. További filmeket is terveznek.

Az ember a természet része, és függ tőle, ugyanakkor a túlnépesedés és az a mód, ahogyan az emberiség letmódja a jövőben alakul, meghatározza a természet és a mi jövőnket is. Bárhogyan alakuljanak a dolgok, a természet továbbra is létezni fog, a kérdés az, hogy velünk vagy nélkülünk? Rajtunk is múlik, mit hoz a jövő, hogy együtt tudunk-e létezni, felelősen járunk-e el – szól a Conservation International felhívása. A szervezet a dolgok jobbra fordulása érdekében országok, vállalatok, emberek összefogását kéri. Nem kell bolondulásig szeretned az óceánt vagy az elefántokat, csak tedd meg, amit meg kell tennünk mindannyian, különben a természet nélkülünk fog tovább létezni és fejlődni – áll a felhívásban.

Forrás: totb.ro

Címkék: , , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!