Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 2.9.2014

Ivóvízszennyezés a palagáz- és kőolajkitermelés miatt Pennsylvaniában

Első alkalommal láttak napvilágot hivatalos iratok arról, hogy ivóvizet szennyeztek a palagázat és kőolajat kitermelő cégek Pennsylvaniában. A hatóságok 243 esetet ismertettek, nyilvánosságra hozva az ezzel kapcsolatos dokumentumokat – jelenti az Associated Press.

A környzetvédelmi hivatal azután publikálta a dokumentumokat, miután az AP és más sajtóorgánumok beperelték, ugyanis számos, a palagáz- és olajkitermeléssel kapcsolatos lakossági panaszok megoldását firtató, közérdekű adatigénylésükre nem kaptak korábban információkat.

Az esetek 2008-2014 között történtek. Metángázszennyezés, szennyvízzel történő fertőzés, kiszáradt kutak, ihatatlanná váló ivóvíz is szerepel a 22 megyében regisztrált problémák között, a panaszok nagy részét még vizsgálják a hatóságok. A kitermelő cégek egy része viszont visszautasítja a vádakat, hogy a problémák összefüggésben lennének a fúrásokkal.

Forrás: WSJ

A projektet a Svájci Államszövetség társfinanszírozza a kibővült Európai Unió Számára létrehozott svájci hozzájárulásból.

Címkék: , , , , , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!