Think Outside The Box

Transindex rovatok


Aktualitás | 27.8.2014

Denevérésztábor a vargyasi szorosban

A Romániai Denevérvédelmi Egyesület nyári tábort szervezett önkéntesek számára augusztus 15-20 között a vargyasi szorosban „Az emberi környezetben élő denevérkolóniák hosszútávú védelme a helyi közösségek bevonásával” projekt keretén belül.

A tábor fő célja egy önkéntesekből álló hálózat létrehozása. A tábor résztvevői elméleti és gyakorlati ismereteket szerezhettek a denevérekről, képesek lettek azonosítani a területre jellemző denevérfajokat és megismerik azokat a kutatási módszereket, amelyekkel tanulmányozni lehet ezeket az emlősöket.

A táborban jelenlevő 23 önkéntest három denevérész szakember oktatta. A továbbképzés több lépésben zajlott: a denevérekkel kapcsolatos előzetes tudás felmérése, elméleti alapozás a denevérek életciklusával kapcsolatosan, terepgyakorlatok az elméleti információk gyakorlatba ültetése céljából, valamint a képzés során szerzett ismeretek értékelése.

Az érdeklődők Szodoray-Parádi Abigél projektmenedzsernél (abigel.bat@gmail.com) és Szállassy Noémi projektasszisztensnél (szallassy@gmail.com) kaphatnak bővebb információt.

közlemény

Címkék: , ,

0 hozzászólás

Szólj hozzá!